Kaupungin hakkuutyömaa pilasi Petäjäkankaan ladun

22.11. 10:15

Helsinkiläinen Leena taiteili Petäjäkankaan pilatulla ladulla perjantaina. Hän ei ymmärrä, miksi hakkuutyömaa piti ajoittaa juuri ensilumen aikaan.

Jyrki Vendelin

Petäjäkankaan valolatu on joutunut hiihtokelvottomaan kuntoon kaupungin hakkuutyömaan takia. Viiden kilometrin latu on toistaiseksi suljettu.

Kaupungin ulkoliikuntapaikkojen työnjohtaja Viljo Lohilahti toteaa, ettei hiihtäjille uskalla antaa nyt lupaa mennä ladulle, koska työkoneet ovat ajaneet latureitin rikki monesta kohdasta.

– Työmaa tuli meillekin vähän yllätyksenä. Alustavasti on ilmoitettu, että hakkuutyöt kestävät kolme viikkoa, jona aikana ladulle ei kannata mennä. Ladun avaamisesta uudelleen tiedotetaan kaupungin nettisivuilla.

Helsingistä Kuusamoon ensilumien laduille hiihtämään tullut Leena oli erittäin tuohtunut hakkuutyömaan ajoituksesta.

– Eikö Kuusamon kaupunki voisi vähän ajatella, milloin hakkuita tehdään. Työmaalla on pilattu hieno ensilumen latu, josta mekin tulimme tänne nauttimaan. Kuusamohan elää juuri näistä palveluista.

Leena oli käynyt viikon aikana hiihtämässä myös Rukalla ja Väinön ladulla Torangin rannassa, mutta se ei häntä paljon lohduttanut.

– Rukan kilpalatu on meille aivan liian rankka ja keskustan latu taas tasainen lyhyt pätkä. Tämä Petäjäkankaan latu puolestaan olisi paras mahdollinen kuntohiihtäjille.

Yhdyskuntajohtaja Mika Mankinen kertoo, että Petäjäkankaalla on käynnissä harvennushakkuu, joka ulottuu suunnitteilla olevan golfkentän koko alueelle.

Mankisen mukaan harvennus ei silti varsinaisesti liity golfkenttähankkeeseen.

– Tämä harvennus olisi tehty joka tapauksessa, tuli golfkenttää tai ei. Harvennus kohdistuu osin myös golfkentän väylille, mutta niiden varsinainen raivaaminen tapahtuu myöhemmin.

Mankinen toteaa, että golfkenttähankkeessa ei ole vielä nimiä sopimuspapereissa, joten kaupunki ei ole tehnyt myöskään maanvuokrasopimuksia golfyhtiölle.

– Sen sijaan osapuolet ovat suullisesti sopineet, että golfkentän rakennustyöt laitetaan käyntiin ensi keväänä.

Kuusamon latuverkosto kärsii tällä hetkellä lumen puutteesta. Munakan valoladulla voi hiihtää perinteistä ja vapaata, joskin lunta on vielä niukanlaisesti. Sama tilanne vallitsee Väinön ladulla Torangin rannassa. Tolpanniemen valoladulla onnistuu toistaiseksi vain luisteluhiihto.

Kaupungin miehet tutkivat parhaillaan, onko Pienessä Petäjälammessa riittävästi jäätä, jotta sen rannoille voisi ajaa kelkalla kilometrin mittaisen hiihtoreitin. Lohilahden mukaan lunta on kuitenkin sen verran vähän, että jäälle saa todennäköisesti vain luisteluhiihtoreitin.

Rukalla on hyväkuntoinen valolatu, mutta sinne ei ole tällä viikolla asiaa, kun maailmancupin hiihtäjät saapuvat paikalle.

Valitettavasti tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen tai palaa etusivulle.

KESKUSTELUSSA

    Valitettavasti tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen tai palaa etusivulle.

LUKIJOIDEN KUVAT
Liitä mukaan pieni tarina, mitä kuvassa tapahtuu. Koillissanomat voi julkaista kuvan lehdessä.

KATSO KAIKKI KUVAT

TAPIO
    Tapio
SUDOKU
    Sudoku

Katso tehtävän ratkaisu TÄÄLTÄ