Kirkkolahti kehittyy virkistysalueeksi

20.03. 05:00

Torankijärven kota voitaisiin hyvin siirtää lasten hiihtomaan tuntumaan.

Kuusamossa on vuosia valiteltu sitä, että keskustaa ympäröivät hienot vesistönäkymät kuten ennen muuta Kuusamojärvi ja Torankijärvi jäävät ikään kuin varjoon ja huomiotta. Monissa kuntataajamissa vastaavanlaisia näkymiä ei ole edes tarjolla.

Tähän ongelmaan on onneksi herätty ja on tehty suunnitelmia niin Kirkkolahden-Kelanrannan ja pappilan alueen sekä Torankijärven suhteen. Viime kesänä konkreettiset työt lähtivät käyntiin. Kirkkolahden rantoja kiertävä kevyen liikenteen väylä on saatu tehtyä, samoin levähdyspaikkoja.

Tämä on kuitenkin vasta alkua ja ensi kesänä työt jatkuvat. Kelanrannan uimapaikkoja tullaan parantamaan, samoin sinne rakennetaan nykyaikainen matonpesupaikka. Käynnissä ovat myös ponttoonisillan rakentamisvalmistelut Kirkkosaareen. Silta saadaan valmiiksi alkukesästä. Pitemmällä tähtäimellä alueelle on suunnitteilla lisäksi muun muassa venelaituri ja kahvila-ravintola.

Myös lähiliikuntapaikkoja keskitetään tulevina vuosina Kelanrantaan. Paikka on jo kehitetty siirtämällä jääkiekkokaukalo Torangista. Ensi kesänä alueelle rakennetaan uusi tenniskettä.

Suunnnitelmissa on myös nykyisen urheilukentän siirtäminen liikuntahallin taakse. Se ei toteudu vielä aivan lähivuosina, ehkä kymmenen vuoden sisällä. Tämä asia tulee varmasti herättämään silloin kovaa keskustelua. Myös vanha jäähalli puretaan ja sen tilalle rakennetaan uusi halli.

On järkevää, että liikuntapaikkarakentamista keskitetään liikuntahallin-jäähallin ympäristöön. Kaikkea sinne ei tosin sovi, mutta paikka sinänsä on hyvä keskellä kaupunkia.

Tulevina vuosina joudutaan säästämään myös liikuntapaikkamenoissa.

Tämä merkitsee sitä, että vähemmän käytettyjä palveluita (reittejä ynnä muita) tullaan supistamaan tai ehkä lopettamaan kokonaan ja keskittämään sinne, missä ihmisiä ja käyttöä on enemmän.

Pienenä yksityiskohtana voi mainita Torankijärven rannassa olevan kodan, joka on toistuvasti joutunut hävityksen kohteeksi. Periaatteessa oli hyvä idea rakentaa se nykyiselle paikalleen.

Mutta niin vain on, että tänä päivänä mikään ei tahdo säilyä rikkomatta. Kannattaa siirtää kota lasten hiihtomaahan, jossa se voi todennäköisesti palvella ihmisiä alkuperäisessä tarkoituksessaan.

Edoris service is currently unavailable. (1)
KESKUSTELUSSA
    Edoris service is currently unavailable. (1)
LUKIJOIDEN KUVAT
Liitä mukaan pieni tarina, mitä kuvassa tapahtuu. Koillissanomat voi julkaista kuvan lehdessä.

KATSO KAIKKI KUVAT

TAPIO
    Tapio