Joko luit: Ruka Nordicissa alkaa kaikkien kolmen lajien maailmancupit – fluoritestaus tuo uutta vipinää stadionille
Viikon kysymys: Uskotko opiskelijoiden kouluvaltauksilla olevan vaikutusta hallituksen työskentelyyn?
Kuvaajalta: Puhutaan asioista niiden oikeilla nimillä ja jätetään markkinointitermit mainoksiin
Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä
Ruoka
"Me olemme Lappi-illallisen edelläkävijöitä" – Hotelli Roayl Rukassa on tarjoiltu Lappi-illallista jo 20 vuoden ajan: Mikä on suosion salaisuus?
Arvaatko tämän joulun makeisyllättäjän? Mielipiteet jakava uutuus nousi Koillismaalla kärkisijoille, vanha tuttu taas ei kiinnosta entiseen tapaan
Riipiset avaavat italialaishenkisen ravintolan Rukalle – toimitusjohtaja katsoo yhtä kautta pidemmälle: "Meidän investointipäätöstä ei ole tehty sillä ajatuksella, mitä viime talvena on tapahtunut”
Eduskunnasta – Ville Vähämäen kolumni: Ovatko kalliit hinnat tulleet jäädäkseen ja miten kansalaisille voidaan kansalaisille hyvittää kohonneita elinkustannuksia?
Ruoan hinta nousi tammikuussa ennätyksellisen paljon, inflaatio kipusi 4,4 prosenttiin – Ukrainan sodan uskotaan vaikuttavan hintoihin
Kotimaista ruokaa ei saa hukata – Maidontuottaja on tavallaan meijerin ja kaupan panttivanki, joka ottaa vastaan sen mikä sille annetaan
Royal Ruka uudelle omistajalle – Kotipizza-ketjun perustaja Rabbe Grönblom ehdotti kauppoja jo vuosia sitten: "Vähän ennen kuolemaansa hän soitti minulle ja tarjosi hotellia ostettavaksi"
Ruka Peakin konsepti muuttuu – ravintola jatkossa auki vain majoittujille ja tilauksesta: "Nyt haetaan eksklusiivisuutta, rauhaa, turvaa ja tilaa"
Takaisinvetoja: Sibylla valkosipulimajoneesi ja Pågen Vanillas -pullat voivat pilaantua ennenaikaisesti– älä palauta kauppaan, vaan ota yhteys valmistajiin
Ravintolasulun jatkuminen Pohjois-Pohjanmaalla kismittää – ravintolayrittäjät tuohtuneita, noutoruoka ei paikkaa tilannetta: ”Sillä päästään juuri plus miinus nolla -tilanteeseen"
Huono äiti -yrittäjä Sari Helin löysi Kuusamosta rauhoittumispaikan koronatukikohun keskellä – Kuusamo tulevan ruokakirjan kuvissa: ”Kirjassa yhdistyy rakkaus ruokaan ja luontoon”
Haapasalon hatsapuri kurvasi Rukalle – Yhden miehen kesätyöstä yli 40 henkilöä työllistäväksi toiminnaksi: ”Jos joku olisi sanonut minulle vuosi sitten, että minusta tulee leipuri, olisin pitänyt häntä hulluna"
Lökäpöksyjen olohuoneesta kaiken kansan paikaksi – Koko ajan vaihtuva ruokalista vetää Hanki Baariin: "Rinneruoka voi olla jotain muutakin kuin kanakori tai ranskalaiset"
Työikäisten ravitsemus on kehittynyt 20 vuodessa pääosin hyvään suuntaan – väestöseurannan merkitys kasvaa tulevaisuuden ruokamurroksissa