Kan­sa­lai­so­pis­to käyn­nis­ty­nee nuo­ril­la – ko­ro­na­ra­joi­tuk­sia jat­ke­taan Tai­val­kos­kel­la hel­mi­kuun alkuun

Taivalkoski
Kansalaisopiston toiminta käynnistynee osittain Taivalkoskella helmikuun alussa.
Kansalaisopiston toiminta käynnistynee osittain Taivalkoskella helmikuun alussa.
Kuva: Aini Vääräniemi

Kansalaisopiston toiminta käynnistyy aikaisintaan 2.2.2021 yli 18-vuotiaiden kurssien osalta. Alle 18 -vuotiaiden kurssit aloitetaan suunnitelman mukaisesti vallitsevan Covid-19 rajoitteet huomioiden. Alle 18 -vuotiaiden Kansalaisopiston kurssit voidaan aloittaa ja vastaavasti lopettaa 2 viikkoa ennen kuin muut.

Koulun iltapäiväkerhotoiminta jatkuu.

Sisätiloissa  ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu korkeintaan kymmenen henkilöä.

Koronaepidemian rajoituksia jatketaan Taivalkoskella helmikuun alkuun saakka. Kunnanvirastossa voi asioida vain varaamalla ajan etukäteen tai soittamalla ovikelloa. Tiloja ei anneta ulkopuolisten yhdistysten ja järjestöjen käyttöön.

Nuorisotoiminta toteutetaan myös etätoimintana. Taivalkosken lukio on lähiopetuksessa 20.1. -1.2.2021. Monitoimitalo ja liikuntatailat uimahalli mukaanluettuna ovat suljettuina ja avoinna vain koululaisille opetuksen yhteydessä. Sulku ei koske myöskään alle 18-vuotiaiden ja lasten harrastevuoroja.

Kirjaston lukusali pidetään suljettuna. Lainauksia ja varauksia voi tehdä edelleen kirjastossa tai Outi-kirjastopalvelun kautta.

Maskisuositukset koskevat yli 12-vuotiaita: Aina joukkoliikenteessä ja muissa julkisissa liikennevälineissä, Koronavirustestiin hakeutuvat henkilöt matkalla näytteenottoonja ennen testituloksen valmistumista, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella, Riskialueelta Suomeen saapuneet matkailijat heidän siirtyessämaahantulopisteeltä omaehtoiseen karanteeniin, tai jos heillä on omaehtoisen karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella. Terveydenhuollon henkilöstölle kaikessa potilastyössä. Suositus koskee myös potilaita, omaisia, opiskelijoita ja vierailijoita.Aina julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa sekä myös Yksityisten palveluntarjoajien tiloissa kuten kaupoissa ja pankeissa.

Ryhmäliikuntatoiminta keskeytetään 19.1-1.2.2021. Sulku ei koske alle 18 -vuotiaiden lasten ja nuorten harrastevuoroja kunnan toimitiloissa eikä koulujen järjestämää liikunnanopetusta. Ulkoliikuntapaikat ja hiihtoladut sekä ulkojäät ovat käytössä. Sulku ei koske yksilöharjoittelua ulkoliikuntatiloissa ja -paikolla kuten hiihtoa tai luistelua. Kilpa- ja huippu-urheilun harjoittelu- ja kilpailumahdollisuudet mahdollistetaan sarjalisenssisopimuksen tai urheilusopimuk-sen perusteella ammattilaisurheilijoille.

Suositellaan, että yksityistilaisuuksia ei järjestetä. Poikkeuksena suositukseen on pienimuotoiset muistotilaisuudet, joita vo-daan järjestää.

Hoitolaitoksissa asukkaiden tapaamisesta sovitaan etukäteen henkilökunnan kanssa. Läheiselle annetaan ohjeet turvalliseen vierailuun esimerkiksi puhelimitse ennen kuin hän tulee asukkaan luo. Vierailulle voi tulla 1-3 läheistä kerrallaan. Vierailulle tullaan vain terveenä ja oireettomana.

Sosiaali- ja terveyslautakunta hyväksyi yksimielisesti kokouksessaan koronan aiheuttamat rajoitukset 1. helmikuuta saakka.

Juttua päivitetty 20.1.2021 klo 17:24: korjattu Taivalkosken lukion olevan lähiopetuksessa  eikä etänä.