Kuu­sa­mon kau­pun­ki suun­nit­te­lee uutta ajan­va­rauk­se­ton­ta ko­ro­na­ro­ko­tus­päi­vää – tuleva walk in -päivä olisi avoin myös ul­ko­paik­ka­kun­ta­lai­sil­le

Kuusamon kaupunki suunnittelee uutta ajanvarauksetonta walk in -rokotuspäivää. Kaupungin mukaan koronarokotusaikoja on tällä hetkellä saatavilla hyvin.

Tuleva walk in -rokotuspäivä olisi avoin kaikille 12 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille kotikunnasta riippumatta. Rokotteita on tuolloin määrä antaa niin kauan kuin annoksia riittää tai ilmoitettuun päättymisaikaan asti.

Rokotteena käytössä on BioNTech-Pfizerin Comirnaty ja Modernan Spikevax, jotka molemmat ovat mRNA-rokotteita, joiden antaminen ristiin onnistuu. Ainoa poikkeus rokotteiden käytössä on, ettei Moderna-rokotetta ei käytetä alle 30-vuotiaille miehille varovaisuusperiaatteen mukaisesti.

Walk in -rokotuspäivään ohjeistetaan tulemaan vain terveenä ja oireettomana, käyttämään kasvomaskia sekä noudattamaan turvaväliohjeistuksia. Paikalle tulee ottaa mukaan henkilöllisyystodistus.

Ensimmäisiä koronarokoteannoksia annetaan Kuusamossa kaikille yli 12-vuotiaille toisia annoksia annetaan vähintään kuuden viikon tehostevälin jälkeen.

Kuusamossa todettiin keskiviikkona yhdeksän uutta koronatartuntaa. Taivalkoskella uusia tartuntoja kirjattiin THL:n mukaan kaksi.

Raportoitujen tartuntojen määrä ei enää kuvaa todellista tartuntamäärää, sillä osa kotitesteissä löytyvistä tartunnoista jää puuttumaan virallisista luvuista.