Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Toi­mi­taan yhdessä ko­ti­mai­sen tuo­tan­non säi­ly­mi­sek­si – muuten nälkä tulee ajan­koh­tai­sek­si on­gel­mak­si Suo­mes­sa­kin

Kirjoittajan mielestä kuluttaja voi tehdä paljon kotimaisen elintarviketuotannon säilyttämiseksi. Kuvassa on kuusamolainen Teppo Käkelä nurmiviljelyksellään elokuussa 2019.
Kirjoittajan mielestä kuluttaja voi tehdä paljon kotimaisen elintarviketuotannon säilyttämiseksi. Kuvassa on kuusamolainen Teppo Käkelä nurmiviljelyksellään elokuussa 2019.
Kuva: Sanna Karjalainen

Suomen elintarvikeomavaraisuuden yksi tärkein oksa on kotimainen tuotanto, toisin sanoen maanviljely moninaisuudessaan. Viime vuonna lopetti toimintansa reilut 1 100 tilaa, kukaan ei vielä osaa sanoa, montako tilaa tänä vuonna laittaa lopullisesti ovet kiinni.

Syynä lopettamiseen on kannattavuuskriisi eli kustannusten nopea ja kova kasvu.