Katso kuvagalleria: Rukalla las­ket­tiin Eu­roop­pa cupin fi­naa­li­pai­kois­ta – his­to­rial­li­nen slo­pes­ty­le­kil­pai­lu näytti sekä lu­mi­lau­tai­lun että frees­kin parhaat puolet

Pääkirjoitus: Pre­si­dent­ti Sauli Nii­nis­tö ei usko, että arki meillä ra­ja­kun­nis­sa muuttuu Na­to-jä­se­nyy­den myötä

Eduskuntavaalit: Koil­lis­sa­no­mien vaa­li­ko­ne on avoinna – vielä ehdit löy­tä­mään sinulle so­pi­vim­man eh­dok­kaan

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Poliisi on va­rau­tu­nut ky­ber­uh­kiin har­joit­te­le­mal­la häi­riö­ti­lan­teis­sa toi­mi­mis­ta

Poliisi osallistuu TIETO22-harjoitukseen tällä kertaa laajemmalla ja monipuolisemmalla kokoonpanolla kuin koskaan aiemmin.

Poliisi osallistuu TIETO22-harjoitukseen tällä kertaa laajemmalla ja monipuolisemmalla kokoonpanolla kuin koskaan aiemmin.

TIETO22-harjoitus on Suomen suurin yritysten ja viranomaisten yhteistoimintaharjoitus laajojen kyberhäiriöiden varalta.

Rikostarkastaja Tero Muurman Keskusrikospoliisista kertoo blogissaan, että poliisi ja muut turvallisuusviranomaiset Suomessa ovat harjoitelleet kyberuhkien varalle jo useiden vuosien ajan lukuisissa eri harjoituksissa.

– Kansalaisen tulisikin siis luottaa kyberuhkien puolustaminen viranomaisten vastuulle, eikä esimerkiksi lähteä mukaan rikolliseen verkkotoimintaan tai siihen yllyttämiseen, Muurman kommentoi blogissa.

Keskusrikospoliisissa sijaitseva Poliisin kyberrikostorjuntakeskus toimii aktiivisesti uusien kyberympäristöön liittyvien ilmiöiden havaitsemiseksi ja uhkien torjumiseksi.

Viranomaisilmoitusten, kuten rikosilmoitusten tekeminen epäillyistä kyberrikoksista on poliisin näkökulmasta erittäin tärkeää. Rikosilmoituksen tai poliisin nettivinkkiin toimitetun havaintotiedon merkitystä ei voi liiaksi korostaa, Muurman kirjoittaa blogissa.

Poliisi tekee yhteistyötä lukuisten eri viranomaisten kanssa rikosten ennalta ehkäisemiseksi ja selvittämiseksi.

Rikosepäilyjen tutkinnassa poliisilla on käytössään pakkokeino- ja poliisilakiin perustuvat laajat työvälineet sekä kattavat kansainväliset yhteydet, Muurman kommentoi blogissa.