Päätoimittajalta: Oma­pe­räi­syy­den ko­ros­ta­mi­nen on pienten kylien elin­eh­to – kyl­lä­hän sinäkin tiedät Puo­lan­gan pes­si­mis­min tai Sii­ka­lat­van sie­me­net?

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Rukalla ka­don­nut henkilö on löy­ty­nyt

Poliisi sai miehen katoamisesta toimeksiannon lauantaita vasten yöllä noin kello 01.30.
Poliisi sai miehen katoamisesta toimeksiannon lauantaita vasten yöllä noin kello 01.30.
Kuva: Vesa Joensuu

Mitä Rukalla tapahtuu -Facebook-ryhmässä ilmoitettiin miehen kadonneen perjantain ja lauantain välisenä yönä. Ilmoitusta on nyt muokattu ja miehen kerrotaan tavoitetun.

Ilmoituksen mukaan mies oli ollut Kuusamossa mökillä. Mökiltä on noin 3 kilometriä Rukalle. Mies oli lähtenyt mökiltä kävelemään hieman ennen yhtä yöllä, kevyissä vaatteissa.

Poliisin Oulun johtokeskuksesta vahvistetaan Koillissanomille, että poliisi sai toimeksiannon lauantaita vasten yöllä noin kello 01.30.

– Poliiseille annettujen tietojen mukaan mies on ollut vahvassa humalassa poistuessaan mökiltä. Poliisit seurasivat miehen jälkiä, jotka päättyivät maantielle. Epäilemme, että mies olisi noussut autoon, poliisin Oulun johtokeskuksesta kerrottiin Koillissanomille lauantaina.

– Ellei miestä löydetä katoamishetkestä 24 tunnin sisällä, poliisi aloittaa tutkimukset. Suomessa ihminen voi olla kadoksissa siis 24 tuntia, jonka jälkeen vasta viranomaisilla on ryhdyttävä toimenpiteisiin, poliisin Oulun johtokeskuksesta kerrottiin lauantaina.

Juttua päivitetty 29.1.2023 klo 11:56: mies on löytynyt.