10 000 euroa ky­lä­toi­min­taan – yli 20 kylää saa rahaa yhdessä te­ke­mi­seen

Kuusamon kaupunginhallitus on jakoi 10 000 euron määrärahan kylätoiminta-avustuksiin.

Vuoden 2019 maaseutuohjelman kylätoiminta-avustuksen hausta on ollut ilmoitukset Koillissanomissa, Koillismaan Uutisissa, ilmoitustaululla ja kaupungin netti-sivuilla. Ilmoituksessa on kylätoiminta-avustuksille ilmoitettu hakuaikaa 5. huhtikuuta 2019 saakka. Hakemukset on voinut toimittaa kirjeitse tai sähköpostitse.

Määräaikaan mennessä saapui 23 kylätoiminta-avustushakemusta. Lisäksi Alakitkan kyläyhdistyksen kylätoiminta-avustus saapui 16. huhtikuuta 2019.

Kylätoiminta-avustukset jaettiin kolmeen ryhmään toiminnan laajuuden ja aktiivisuuden mukaan. Ensimmäisessä ryhmässä ovat ne kylätoimijat, joiden toiminta on vähäisempää. Toisessa ryhmässä ovat ne kylätoimijat, joiden toiminta on vilkasta sekä investointeja jonkin verran. Kolmannessa ryhmässä ovat ne kylätoimijat, joiden toiminta on aktiivista sekä suunniteltuja investointeja enemmän. Ensimmäisen ryhmän kylätoimijoille tuki on 300 euroa, toisen ryhmän toimijoille 550 euroa ja kolmannen ryhmän toimijoille 700 euroa.

Myöhästyneenä jätetty hakemus huomioitiin avustusten jaossa.

300 euroa: Heinolanvaaran kyläyhdistys ry, Jokilammin seudun maa- ja kotitalousseura ry, Kyläseura Reima ry, Lahentauksen asukasyhdistys ry, Meskusvaaran kyläyhdistys ry, Mäkelä-Saapunki kyläyhdistys ry, Nissinseudun maamiesseura, Oivangin kylätoimikunta, Puutteenkylän kylätoimikunta, Rukajärven maamiesseura ry, Salmisen seudun kyläyhdistys ry ,Tolpanniemen asukasyhdistys ry, Virranniemen kyläyhdistys ry ja Alakitkan kyläyhdistys ry. 550 euroa: Iivaaran kyläseura ry, Kuolion seudun kylät ry, Kurvisen maa- ja kotitalousseura ry, Maanselän kylänväki ry, Törmäsen seudun maamiesseura ry, Vasaraperän Kyläseura ry.

700 euroa: Kurkijärven maamiesseura, Käylän seudun maamiesseura ry, Multasniemen maamiesseura ry ja Vuotungin maamiesseura ry.