10-vuo­tiaat il­mai­sek­si rin­tee­seen – Ru­ka­kes­kus tarjoaa kau­si­kor­tit paik­ka­kun­ta­lai­sil­le 4. -luok­ka­lai­sil­le

Tarpeeseen tulee ja tosi kivaa, kun saadaan kortti ja päästään laskemaan Rukan 4.-luokkalaiset Veikka Kärsämä, Juho-Pekka Kurtti, Akseli Kouru, Juuso Mustonen, Maj Mandelin ja Kosti Niskanen kommentoivat.
Tarpeeseen tulee ja tosi kivaa, kun saadaan kortti ja päästään laskemaan Rukan 4.-luokkalaiset Veikka Kärsämä, Juho-Pekka Kurtti, Akseli Kouru, Juuso Mustonen, Maj Mandelin ja Kosti Niskanen kommentoivat.
Kuva: Mikko Halvari

Rukan ja Pyhän hiihtokeskukset aloittavat uuden tradition tukeakseen paikallisia lapsia lumilajien pariin.

Tulevina talvikausina 10-vuotiaat pääsevät maksutta rinteeseen.

Rukan ja Pyhän hiihtokeskukset tarjoavat RukaPyhä-kausikortin talvikaudelle 2019–2020 kaikille vuonna 2009 syntyneille lapsille, joiden kotikunta on Kuusamo, Pelkosenniemi, Sodankylä, Kemijärvi tai Savukoski.

Eleen tavoitteena on innostaa lähialueen lapsia lumen ja liikunnan pariin ja se on osa Rukakeskus-konsernin laajennettua vastuullisuusohjelmaa.

– Olemme tunnistaneet sen haasteen, että lapset erkaantuvat yhä enemmän liikunnallisesta tekemisestä ja ulkoilusta. Haluamme osaltamme olla mukana kääntämässä tätä trendiä ja tarjota lapsille mahdollisuuden löytää lumilajien ja talven riemut, kertoo Rukakeskus Oy:n toimitusjohtaja Ville Aho.

Aho tietää, että Ruka rinteineen on monelle paikallisellekin entuudestaan tuntematon ja käymätön paikka. Tällä kädenojennuksella paikallisia lapsia ikäluokka kerrallaan tutustutetaan Rukaan ja lasketteluun.

– Koemme, että meidän rinteemme ovat paras paikka aloittaa laskettelu- tai lumilautailuharrastus ja haluamme rohkaista rinteeseen nekin lapset, jotka eivät ole aikaisemmin meillä käyneet.

Tulevina kausina perinnettä on tarkoitus jatkaa 10-vuotiaiden lasten kanssa niin, että vuonna 2010 syntyneet lapset saavat ilmaisen kausikortin kaudelle 2020–2021 ja niin edelleen.

Ruka ja Pyhä ovat molemmat perheomisteisen Rukakeskus-konsernin hiihtokeskuksia, ja veloituksetta myönnettävää henkilökohtaista kausikorttia voi käyttää vapaasti molemmissa tuntureissa.

Lue juttu kokonaisuudessaan 26.9. printistä tai näköislehdestä.

Fakta

10-vuotiaat rinteeseen

Rukakeskus-konsernin uusi traditio, jolla tuetaan lapsia lumilajien pariin.

10-vuotiaille, joiden kotikunta on Kuusamo, Pelkosenniemi, Sodankylä, Kemijärvi tai Savukoski, lahjoitetaan kausikortteja Rukalle ja Pyhälle.

Lahjakausikortin voivat noutaa lapsi ja vanhempi yhdessä rinteiden avauduttua 4.10. lähtien Pisteen lipunmyynnistä lapsen henkilöllisyystodistusta vastaan.

Kuusamossa vuonna 2009 syntyneitä on 190.

Toiminta on osa Rukakeskus-konsernin laajennettua vastuullisuusohjelmaa.