15-vuo­tias Juho Tar­vai­nen nappasi prons­sia - KEV seit­se­män uimarin voimin Oulussa

Juho Tarvainen nappasi pronsia 50 metrin selkäuinnissa Oulussa.
Juho Tarvainen nappasi pronsia 50 metrin selkäuinnissa Oulussa.
Kuva: Anu Lehtinen

Kuusamon Erä-Veikkojen kilpauimarit kisasivat itsenäisyyspäivänä Oulussa järjestettävissä kansallisissa Joulukuun kisoissa. Kilpailuissa uitiin yhteensä 1200 starttia ja uimareita oli 20 uimaseurasta. KEV:lta edustusta oli seitsemän uimarin verran, joka on joukkueena suurin Kuusamon lähihistoriassa. Kuusamoa edustivat Vilma Määttä, Minttu Riekki, Hilla Lämsä, Raita Virtanen, Roosa-Marie Karjalainen, Aatu Pesonen ja Juho Tarvainen.

Kilpailut uitiin pitkällä, 50 metrin radalla. Kuusamon uimareilla ei harjoitusmetrejä pitkältä radalta ole, mutta nuoret lähtivät rohkeasti kisaamaan. Alkuverryttelyn jälkeen ensimmäistä kauttaan kilpaileva 12-vuotias Aatu Pesonen kommentoi että kovin pitkältä allas kyllä tuntui.

Joukkueella oli kisoissa yhteensä 30 starttia, joista 18:ssa uitiin henkilökohtainen ennätys. Juho Tarvainen nappasi pronssia P15-sarjassa 50 metrin selkäuinnissa uudella ennätyksellään 38,67. Jokainen uimari oli kisoissa ennätyskunnossa ja valmentajat erittäin tyytyväisiä nuorten suorituksiin. Seitsemän uimarin joukkueella alkaa lyhyt kisatauko ennen kevään kilpailukauden käynnistymistä.