Juuri nyt: Posion käyt­töön ottama va­lio­kun­ta­mal­li li­sän­nyt avoi­muut­ta ja yh­teis­työ­tä – Kun­nan­joh­ta­ja: "Pää­tök­siin si­tou­du­taan po­ru­kal­la, tämä on de­mo­kra­tiaa par­haim­mil­laan"

Joko luit: Kun Antero Ve­te­läi­sen, 91, penkki va­ras­tet­tiin, ei mies jäänyt pyö­rit­te­le­mään peu­ka­loi­taan har­mis­tuk­sis­saan – hän teki tilalle kaksi uutta

Päätoimittajalta: Oma­pe­räi­syy­den ko­ros­ta­mi­nen on pienten kylien elin­eh­to – kyl­lä­hän sinäkin tiedät Puo­lan­gan pes­si­mis­min tai Sii­ka­lat­van sie­me­net?

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

5G kuuluu ensin Ro­va­nie­mel­lä ja hiih­to­kes­kuk­sis­sa – Ny­kyis­tä no­peam­pi mo­bii­li­verk­ko laa­je­nee lä­hi­vuo­si­na kat­ta­maan laajan osan Lapista

5G-verkko mahdollistaa matkapuhelinpalveluita ja -sovelluksia, joita ei välttämättä osata vielä edes kuvitella, Elisan asiantuntija ennustaa.

Lapissa on 5G-verkkoa toistaiseksi vain Elisalla. Sen tukiasemat sijaitsevat Rovaniemellä, Kemissä, Levillä ja Ylläksellä.
Lapissa on 5G-verkkoa toistaiseksi vain Elisalla. Sen tukiasemat sijaitsevat Rovaniemellä, Kemissä, Levillä ja Ylläksellä.
Kuva: Jussi Leinonen

Nopea langaton mobiiliverkko eli 5G laajenee lähivuosina Lapissa, mikäli teleoperaattoreiden suunnitelmat toteutuvat.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.