Ää­nes­tä­jiä kävi ta­sai­se­na virtana Kuu­sa­mo­ta­lol­la – Vaa­li­ke­räyk­seen­kin rapisi ko­li­koi­ta: "Tänään ihmiset ovat olleet an­te­liaal­la päällä"

Saaga Laitsaari tuli äänestämään äitinsä Tarun kanssa. Äiti äänesti, Saaga laittoi rahaa keräyslippaaseen.
Saaga Laitsaari tuli äänestämään äitinsä Tarun kanssa. Äiti äänesti, Saaga laittoi rahaa keräyslippaaseen.

Sisko Ojajärvi

Oma ehdokas oli Taru Laitsaarelle selvä jo äänestyspaikalle tullessa, mutta vielä lauantaina piti kuitenkin turvautua vaalikoneeseen.

– Otin selvää potentiaalisten ehdokkaiden ajatuksista ja vertasin niitä omaan maailmankuvaani. Minulle oli tärkeää, että valitsen sellaisen ehdokkaan, joka edustaa minulle tärkeiden asioiden eteenpäin ajamista.

Laitsaari kertoo äänestäneensä kaikissa Suomessa käydyissä vaaleissa.

– Se on minun mielestäni kansalaisoikeus.

Tytär Saaga oli tullut Kuusamotalolle äidin mukana ja hän halusi olla mukana vaalipäivän tunnelmissa.

– Minä laitan kolikoita keräyslippaaseen.

Pieni ele -lipaskeräyksen päivystäjänä toimi Kuusamotalolla sunnuntai-iltapäivällä Toivo Kariniemi.

– Nämä ovat aika monet vaalit, joissa olen kerääjänä. On kiva tavata tuttuja ihmisiä. Vaalipäivä on juhlapäivä. Tänään ihmiset ovat olleet anteliaalla päällä, iloitsee Kariniemi.

Hän kertoo tehneensä työuransa Postin palveluksessa ja tuttuja on kertynyt runsaasti myös siltä ajalta, kun hän toimi ravintola Hossan portsarina.

Vaalikeräyksen tuottojen huolehditaan, että pitkäaikaissairaat ja vammaiset saavat tarvitsemaansa tukea ja apua. Mukana keräyksessä on 17 vammais- ja terveysjärjestöä yhdistyksineen.

Puolet kunkin kunnan keräyslippaiden lahjoitustuotosta käytetään paikallisesti esimerkiksi neuvontaan ja vertaistukitoimintaan vammais- ja terveysyhdistyksissä. Toinen puoli käytetään valtakunnallisesti esimerkiksi kuntoutukseen ja apuvälineiden hankintaan.