Abeilla penk­ka­rit ja van­hoil­la wan­ho­jen tanssit

Koillismaan lukioissa vietetään penkkareita torstaina. Kuva on Posion lukion viime vuoden penkkareista.
Koillismaan lukioissa vietetään penkkareita torstaina. Kuva on Posion lukion viime vuoden penkkareista.
Kuva: Erkki Ahola

Kuusamon penkinpainajaisia vietetään torstaina 13. helmikuuta lukion auditoriossa kello 12. Ajelulle abiturientit lähtevät lukion pihasta noin kello 13.20. Koillissanomat kuvaa ja videoi abien lähtötunnelmia, jotka ovat nähtävissä lehden nettisivuilla.

Kuusamon lukion ja Kainuun ammattiopiston yhteiset toisen vuosikurssin perinteinen vanhojentanssipäivä on perjantaina 14. helmikuuta kello 11-17. Tämän vuoden teemana on Talven ihmemaa. Tanssiaiset järjestetään Kuusamossa nyt 34. kerran. Uutuutena ovat tanssijoiden vierailut vanhusyksiköihin kello 11-11.30.

Wanhojenpäivän Tanssiaisia vietetään liikuntahallilla kello 14 ja kello 17. Tilaisuudet kestävät noin tunnin ja sinne on yleisöllä vapaa pääsy.

Posion lukiolla penkkareita vietetään niin ikään torstaina 13. helmikuuta. Penkkaripäivän ohjelma alkaa koulukeskuksen liikuntasalissa lukiolaisille ja 9-luokkalaisille järjestettävällä ohjelmalla kello 11.45 alkaen. Abit kannetaan ulos koulusta noin kello 12.30, ja he nousevat perinteiseen tapaan traktorin lavalle, ja tekevät kierroksen kylällä. Ajoneuvon kulkue pysähtyy ainakin päiväkodin pihalla ja Sairaalanniemessä.

Wanhojen tanssit puolestaan järjestetään perjantaina 14. helmikuuta Posion koulukeskuksen liikuntasalissa kello 18 alkaen. Jo päivällä tanssijat esittävät muutamia tansseja koululla, päiväkodilla ja Valmankodilla.

Taivalkosken penkkarit juhlivat koululla aamupäivän ajan ja heidät potkaistaan ulos lukiolta kello 13.30, jolloin he lähtevät ajelulle ja karkkeja jakamaan. Taivalkoskella ei tänä vuonna järjestetä vanhojentanssipäivää.