Anni Pit­kä­nen ko­ko­nais­kil­pai­lun voit­toon Kainuun Ras­ti­vii­kol­la

Kuusamon Erä-Veikkojen Anni Pitkänen voitti hienosti Rastiviikon kokonaiskilpailun D13-14B-sarjassa. Neljän osakilpailun jälkeen Pitkänen otti voiton ylivoimaisesti yli kahdeksan minuutin erolla.

Päätöspäivän 2,7 kilometrin matka eteni Sotkamon Tipasojan kangasmaastoissa toiseksi nopeiten, kun voiton vei SK Uuden Virna Pellikka. Monta kisapäivää lyhyen ajan sisällä alkoi tuntumaan jo jaloissa.

– Ei enää jaksanut juosta yhtä hyvin kuin edellisenä päivänä ja tuli yksi isompi pummikin, Pitkänen analysoi ja iloitsi ensimmäisestä kokonaisviikon voitostaan.

Värisuora on valmis, kun aikaisemmilta vuosilta Pitkäseltä on Rastiviikoilta kokonaiskilpailuista tuloksina jo sijoitukset toiseksi ja kolmanneksi.

Kolmen parhaan joukkoon kokonaiskilpailussa suunnisti myös KEV:n Jaana Heikkinen D55B-sarjassa. PudU:n Matti Suorsa oli lopulta kuudes (H65AL), PudU:n Silja Alahäivälä seitsemäs (D12TR) ja KEV:n Tilta Pitkänen kymmenes (D9RR). Pääsarjoista KEV:n Annemari Murtovaara leimasi seitsemänneksi (D21AL) ja Taivalkosken Kuohun Julia Nifakina kymmenenneksi (D21A). Eliittisarjojen voitot menivät takaa-ajokilpailun jälkeen Ruslan Gleboville (H21E) ja SK Pohjantähden Sofia Haajaselle (D21E).

Yhteensä Kainuun Rastiviikolle osallistui 4379 suunnistajaa, joista huikeat 2014 suunnisti avoimissa kuntosarjoissa.

– Kisaviikko oli ainakin omasta näkökulmastani täysin onnistunut ja myös suunnistajat ovat vaikuttaneet tyytyväisiltä, iloitsi Rastiviikon pääsihteerinä toimiva Jukka Liuha.

Ensi kesänä pohjoisssuomalaisia suunnistajia hemmotellaan, kun suurtapahtumat kuten Jukolan ja Venlojen viesti suunnistetaan Rovaniemellä 13-14.6, Kainuun Rastiviikko Suomussalmella 28.6-3.7 ja Fin5-suunnistusviikko Kuusamossa ja Posiolla 5-10.7.