B-Poi­kien sa­li­ban­dyä Kuu­sa­mos­sa 3.11.2019

Pelikuva PaKan ylivoimasta.
Pelikuva PaKan ylivoimasta.
Kuva: Tero Väisänen

PaKa-Merikoski

Marraskuinen puolipäivä oli harmaa ja aurinko jäänyt pilvivällyjen taakse koisimaan. Liikuntahallilla B-pojat verytteli itseään pelimoodiin. Vastaat asettui vanha kiistakumppani Merikoski Oulusta, jolla jokunen SM-pelaajakin mukana. Katsoin poikia vanhenevan miehen kaiholla. Olikohan sitä joskus itsekin ollut notkea ja nopea. Ne luulot on Elmeri karistanut tänä vuonna hevon….joo.

I erä alkoi paremmin kuin hyvin. Väisäsen Tuomas katkaisi alkuunsa Merikosken pakin syötön ja Tervon Anssi pääsi sivaltamaan vihaisen vedon verkon perukoihin, 1-0 ajassa 0:37. Sitten Meriläisen Iikka hankki itselleen kaksiminuuttisen. Eikä juuri mussuttanut. Tuomarismiehenäkin toimiva Iikka kait ymmärsi, että oli toiminut vastoin sääntökirjaa. Alivoimaa parsittiin ihan hyvin, mutta ajassa 3:54 vihainen kiertoranari tasoitti puntit 1-1. Pikkasen ois pitänyt lähemmäs päästä peitolle. Muutamia hyviä maalin paikkoja Kumpuvaaran Mikolla ja Moilasen Erkalla, mutta ei. Kuudennella minuutilla Elmeri Ervasti kokeili voimiaan Merikosken nuorukaiseen sillä mallilla, että sai 2 minuuttia estämisestä. Se selvittiin kunnialla. Sitten sai Kyllösen Jimi annettua oivasti Mikolle, joka ei aikaillut vaan räväytti pyörylän pömpeliin 2-1.

II erän kahdeksannella minuutilla Meriläisen Jaakko näytti kuperkeikan mallia niin, että nikamat vinkui. Merikoskinen asiassa avitti jäähyn arvoisesti. Nevalan Veeti ja Tuomas pääsivät kertaalleen vetämään, mutta mokke ei ehtinyt alta pois. Sitten Tuomas taiturimaisesti maalin takaa antoi namun Jontelle ja siellähän se oli missä pitikin 3-1. Merikosken poikien aallot kuohui hiukan liikaa ja peräjälkeen oli poikia putkan puolella miettimässä kolttosiaan. Maalia ei paikoista saatu. Erkka nousi upeasti pakin paikaltaan vetopaikkaan, mutta ei. Erkan tyyli on aina kiehtonut. Pehmeät kädet ja uskaltaa myös ottaa tilan haltuun. silloin kun sitä on. Välillä riskaapelia, mutta usein onnistuu. Erän lopulla Merikosken Seppänen rusikoi Jaakkoa kuin rugbissa ja komennettiin vedelle ja leivälle.

III erään oli hyvä lähteä, mutta salibandyssä parin maalin johto ei vielä ole mitään. Väillä ei viidenkään, niin kuin pojat hyvin tietää. Ajassa 0:29 helähti Merikosken päässä. Elmeri sai annettua laidasta Hyrkkään Jontelle ja tuosta paikasta Jontte ei erehdy 4-1. Vaaka alkoi kallistus PaKalle. Sitten veti Iikka mahti pommin maalia kohti ja Aapo Murtovaara sai mailan väliin. 5-1 alkoi vapauttaa peliä isommin.

Vartiaisen Lenni pyöri kohta kuin häkkikarhu Merikosken maalin takana, mutta kaveria ei maalilta löytynyt. Tuomas syötti maalille upeasti ja Anssi suorastaan runnoi pallon maaliin. Hetki tuosta ja Niskalan Onni, jonka squashin pelaamisesta on todella säbässäkin hyötyä, harppasi laidasta keskelle ja tinttasi pallon vastustamattomasti sisään. Sitten yritti Aapo maalin edestä ja kun ei niin Jaakko hiukan Anssia vastaavasti voimalla laittoi pallon häkkiin 8-1. Sitten Tuomas taas tarjoili aivan uskomattoman passin Veetille ja Veeti paukautti illan toisensa. Ihan lopussa Jaakko purjehti hyvässä myötäsessä eikä Merikoskisen auttanut kuin rikkoa rankkarin arvoisesti, mutta niin vain Merikosken Mokke vei Jaakolta maalin torjunnallaan. Ihan loppuun kuin pisteenä erinomaiselle pelilleen Ahon Joni venytti jalallaan mahtitorjunnan. 9-1 oli ansaittu. PaKassa ei ollut heikkoa lenkkiä.

Paka- OLS II

Kun pojat olivat huilineen ja syöneet arvatenkin pastaa, jota valmentaja Tervo aika useasti kehoittaa lappamaan, alkoi taisto OLS:n nuoria kolosseja vastaan. Näki, että OLS pojilla on taitoa, kuinkahan mahtaa

käydä. I erän kuudennella minuutilla Miko sai Kyllösen Jimille laatu paikan ja Jimi, joka on kehittynyt aivan valtavasti, nasautti pallon maaliin. Hiukonen tuosta ja Erkka rohkean nousun päätteeksi kiertorannarilla pöllytti OLS:n verkkoa. OLS:n Vikstedt sitten roimi Jaakkoa kyynärpäällä leukaperiin 5 min. ansiosta. Mikähän mahtaa olla, että Jaakkoa kovin vastustajat suolasivat. Ehkäpä jalkapallosta tullut tilanteisiin pelotta meno nostaa maidot kiehumispisteeseen, en tiedä. 5 minuuttia kyllä pyöritettiin, mutta vedot jäi vähiin ja ehkä voisi ajatella maskimiestä maalin eteen. Pisteenä I:n päälle OLS sai alivoimamaalin aikaiseksi.

Erän lopussa Veeti laittoi Iikalle kyllä aivan miljoonan ruplan paikan, mutta nyt Iikka suti ohi oikein miehekkäästi. II erän alkuun Lenni sitten rohkeasti nousi tekopaikalle ja reboundin laittoi Jimi sisään. Ajassa 7:16 pojat sitten koisi kohtalokkaasti. OLS:n nopea vapari ja ei ehtinyt Tynin Arttu silmäänsä räpättää. Aapo laittoi sitten maalille ja Jaakko laittoi tilanteen 4-2.

III erän alkumetreillä pääsi Lenni kahdestikin yrittämään, mutta aina oli OLS:n moken lihat tiellä. Parin minuutin päästä Anssi sai sitten Jontelle joka ei OLS:a armahtanut, varmasti sisään. Tilanne 5-2. viis minuuttia ennen erän loppua Lennin uurastus sitten palkittiin. Upea riisto ja längistä sisään. Minuutti tuosta ja Erkka sai 2-minuuttisen. Aivan jäähyn lopulla OLS:n mies pääsi vapaasti vetämään yläkulmaan. Peli voitetiin 6-3 ja ansaitusti. Harvat OLS:n lähentelyt Tynin Arttu maalissa hoiti ryhdikkäästi. Hiukan mentiin OLS:n hitaaseen tanssiin mukaan, vaikka olisi pitänyt tvistata vain täysiä.

PaKan pojat olvati selvästi nopeempia ja ketterämpiä.

Kaikki neljä alkupeliä on nyt voitettu. Joukkue on erittäin hyvä sekoitus monipuolisia ominaisuuksia omaavia pelaajia ja valmennus on saanut iskostettua pelityylin hyvin. Vähän vielä variaatioita ylivoimaan ja pientä yllätyksellisyyttä ja rohkeutta niin pitkälle mennään. Kiitos pojat hienoista peleistä.

Matti Ervasti