Mainos

Ei pe­rin­tei­nen rau­ta­kaup­pa: K-Rau­ta Kuusamo myy myös moot­to­ri­kelk­ko­ja ja mön­ki­jöi­tä - ”Huol­lam­me ja kor­jaam­me pien­lait­teet täällä meillä paikan päällä”

Kuusamon K-Rauta on ollut jo pitkään tuttu liike rakentajille, remontoijille ja sisustajille. Tällä vuosikymmenellä rautakaupan tuotevalikoima on kuitenkin laajentunut, sillä liikkeestä löytyy myös moottorikelkat ja mönkijät sekä uusimpana pienkoneiden huolto- ja korjauspalvelut. Kauppias Korpelalle on ollut tärkeää pysyä mukana kehityksen aallon harjalla.

Kuusamolaisille K-Raudan kelkkamyynti on jo tutumpi palvelu, mutta lomalaisille ja mökkiläisille tämä voi olla aivan uusi tieto.
Kuusamolaisille K-Raudan kelkkamyynti on jo tutumpi palvelu, mutta lomalaisille ja mökkiläisille tämä voi olla aivan uusi tieto.

Kuusamon kunnan laajat ja monipuoliset kelkkamaastot houkuttelevat niin paikallisen kuin lomailevankin kävijän viimeistään kelkkaostoksille. Nimittäin lunta on kohta eniten koko Suomessa ja moottorikelkalla pääsee lähes mihin vain hyvän reittiverkoston myötä.

– Yamahan edustuksen myötä meiltä saa ostettua niin uusia kuin käytettyjäkin kelkkoja sekä muita pienkoneita. Samalla huolehdimme myös koneiden huollosta ja mahdollisista korjauksista täällä paikan päällä, kertoo K-Rauta Kuusamon kauppias Heikki Korpela.

Tämä K-Rauta ei siis ole pelkästään vain rautakauppa. Saman katon alta löytyy monipuolinen kattaus erilaisia palveluita: niin maatalouspuoli, vapaa-ajan laitekauppa kuin pienkoneenhuoltokin ja LVI-asennuspalvelut.

– Voimme huoltaa samalla vaikka mökin täällä Kuusamon alueella. Teemme paljon LVI-töitä; aina hanan ja wc-pytyn vaihdoksista isompiin remontteihin, listaa Korpela.

K-Rauta Kuusamosta saa nykyisin myös pienkoneiden huollon ja korjauksen
K-Rauta Kuusamosta saa nykyisin myös pienkoneiden huollon ja korjauksen

Yrittäjäperheen kasvatti

K-Rauta Kuusamon toiminta on kehittynyt viimeisen vuosikymmenen aikana pitkäjänteisesti Korpelan johdolla. Kokemusta yrittäjyydestä miehellä on laajalti: Korpela on kasvanut yrittäjäperheessä ja työskennellyt perheensä yrityksessä jo pikkupoikana. Myös rakennus- ja rautakaupan alan mies tuntee kuin omat taskunsa vuosien työkokemuksien myötä.

– Ala on kiehtova ja muuttuva. Pitkäjänteinen kehittyminen alalla on kaiken a ja o. Tämän vuoksi olemme lisänneet rautakaupan ohelle muitakin palveluita.

Kauppias ymmärtää siis hyvin alan haasteet.

– Koko kaupanala on tällä hetkellä murroksessa. Verkkokauppa on tullut voimakkaasti meidänkin alallemme. Kivijalkakauppiaan pitää miettiä, mitkä ovat ne omat vahvuudet, miettii Korpela ja jatkaa:

– Tilanteeseen ei kuitenkaan saa jäädä surkuttelemaan, vaan omaa toimintaa on kehittävä. On hyvä panostaa asioihin, joissa olemme vahvoja.

Huoltopalvelut saman katon alta

Suhteellisen uutena palveluna K-Rauta Kuusamo tarjoaa nyt pienkoneiden huolto- ja korjausmahdollisuudet. Uusi huoltohalli perustettiin pari vuotta sitten, ja tämän jälkeen toimintaa ja tiloja on laajennettu.

– Kehitämme huoltotoimintaamme koko ajan. Ammattitaitoiset huoltomiehemme palvelevat asiakkaitamme täällä talon sisällä. Tätä ennen kelkat huollettiin ulkopuolisella tekijällä, kertoo Korpela.

Konemyyjä Jukka Nevala esittelee K-Rauta Kuusamon kelkka- ja mönkijävalikoimaa.
Konemyyjä Jukka Nevala esittelee K-Rauta Kuusamon kelkka- ja mönkijävalikoimaa.

Yamahan edustus on ollut K-Rauta Kuusamolla jo kohta 7 vuoden ajan. Liike myy niin uusia kuin käytettyjä laitteita.

– Eteläsuomalaiset asiakkaamme vähän yllättyvätkin meille astellessaan ja nähdessään, että tuotevalikoimamme on näin laaja ja hieman muista K-Raudan liikkeistä poikkeava. Emme ole täysin perinteinen rautakauppa palveluitamme ajatellen, toteaa Korpela hymyillen.

Asiantuntevaa palvelua ja neuvontaa

Vaikka kaupanala on murroksessa ja verkkokauppa tekee nousuaan, haluaa kauppias nostaa esille kivijalkaliikkeiden vahvuuden: asiantuntevat myyjät sekä ystävällisen palvelun ja neuvonnan.

– Meiltä saa edelleen hyvää palvelua oli sitten asioimassa rautakauppapuolella tai vapaa-ajanlaitepuolella. Työporukkamme jäsenet ovat tosiammattilaisia.

– Tervetuloa siis ostoksille, huikkaa Korpela loppuun.

K-Rauta Kuusamo

Osoite: Luomantie 4, 93600 Kuusamo

Puhelin: 020 740 1040