Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Eihän te­ras­si­si ole va­ras­to? - Nappaa tästä am­mat­ti­lai­sen vinkit ka­lus­ta­mi­seen ja si­sus­ta­mi­seen

Väriä kannattaa tuoda terassille pieninä annoksia. Trendejä seuraava laittaa nyt terassinsa väripisteeksi roosaa ja luottaa romanttiseen tyyliin. Kun kalusteet ovat neutraalit valkoiset ja harmaat, väri saa näkyä astioissa ja lautasliinoissa. Selkeästi muutamalla asialla ja vaaleilla väreillä. Tällä ajatuksella Sirkka-Liisa Murtovaara kalustaisi ja sisustaisi pienen terassin. Murtovaara vinkkaa käyttämään näkösuojana vaaleita läpikuultavia verhoja. Ne kyllä peittävät, mutta myös päästävät valon läpi ja eivät ole raskaat kuten säleiköt ja bambuverhot. Romanttinen tyyli valloittaa astioidenkin muodossa. Jos tilaa on vähän, kannattaa terassille valita monikäyttöisiä ratkaisua. Tällainen kalustus ja sisustus taipuu vaikkapa nuoren kesäillan viettoihin. Säkkituoli muuntuu sohvaksi ja yhteen koottuna pehmeät irtopalat toimivat pöytänä ja erikseen istuintyynyinä. Kukilla ja yrteillä tuodaan väriä. Nuoren värikäs terassi huutaa kaverikseen rouheita ja yksinkertaisia astioita.
Väriä kannattaa tuoda terassille pieninä annoksia. Trendejä seuraava laittaa nyt terassinsa väripisteeksi roosaa ja luottaa romanttiseen tyyliin. Kun kalusteet ovat neutraalit valkoiset ja harmaat, väri saa näkyä astioissa ja lautasliinoissa.
Väriä kannattaa tuoda terassille pieninä annoksia. Trendejä seuraava laittaa nyt terassinsa väripisteeksi roosaa ja luottaa romanttiseen tyyliin. Kun kalusteet ovat neutraalit valkoiset ja harmaat, väri saa näkyä astioissa ja lautasliinoissa.
Kuva: Aku Kallunki

– Liian isot kalusteet, Kangas-Sirun yrittäjä ja sisustussuunnittelija Sirkka-Liisa Murtovaara tietää.

– Missään nimessä ei saa tehdä sitä, että viedään kotoa kaikki ylimääräinen terassille. Terassi ei ole välivarasto, Murtovaara painottaa.

Monelle terassi kuitenkin on se kodin tavaroiden välivarasto, eikä terassista silloin saa toimivaa kokonaisuutta.

– Ihmisillä on luopumisen vaikeus. Ihmisellä voi olla tunnemuisto esineeseen eikä hän halua hävittää sitä, pohtii asiaa puolestaan Tanja Heiskanen kuusamolaisesta Sisustuspuoti Villa Vanillasta.

”Missään nimessä ei saa tehdä sitä, että viedään kotoa kaikki ylimääräinen terassille.

Millaisin kalustein ja sisutustavaroin pieni terassi tai parveke sitten kannattaa kannattaa laittaa? Ydinasiat ovat vaaleat värit ja muutamat väripisteet.

Kalusteiden lisäksi vaaleat värit kannattaa pitää mielessä läpi linjan terassin sisustamisessa. Esimerkiksi näkösuojaa kaipaavan kannattaa unohtaa raskaat ja tummat säleiköt ja ommella terassille verhot läpikuultavasta kankaasta. Laadukkaasta kankaasta tehdyt verhot kestävät myös talven kuurat.

– Verhojen kanssa kannattaa olla maltillinen. Nyt, kun alkaa tulla kesä, tulee väri luonnosta, kun on vihreää. Kannattaa ottaa väri terassille kukilla, Murtovaara huomauttaa.

”Aikoinaan oli niin, että sisustaminen meni edellä, nyt vaatteet ja sisustaminen kulkevat käsi kädessä.

Trendejä seuraava laittaa nyt terassinsa väripisteeksi roosaa ja luottaa romanttiseen tyyliin.

Tälle kesällä naisten muotia hallitseva kukkakuvio on tullut nyt toden teolla myös sisustamiseen ja astioihin.

– Aikoinaan oli niin, että sisustaminen meni edellä, nyt vaatteet ja sisustaminen kulkevat käsi kädessä, Murtovaara valottaa.

Romanttisen tyylin lisäksi ekologisuus on pinnalla ja näkyy terasseillakin.

– Esimerkiksi kaikki puusta tehdyt tai paperiset pussit menevät nyt. Ne ovat monikäyttöisiä ja niissä voi säilyttää erilaisia tavaroita, Heiskanen vinkkaa.