-

"En­sim­mäi­nen yri­tyk­se­ni jäädä free­ku­vaa­jak­si meni ai­ka­naan penkin alle" – sitten on sujunut pa­rem­min, kuu­sa­mo­lais­syn­tyi­nen Vesa Tyni pal­kit­tiin vuoden free­lan­ce-jour­na­lis­ti­na

Tilaajille
Tilaajille

Kuusamolaislähtöinen, Turussa asuva valokuvaaja Vesa Tyni (s. 1985) on valittu vuoden freelanceriksi 2020. Tyni  on työskennellyt aikaisemmin muun muassa Koillissanomissa vuosina 2007–2010. Freelancerina hän on ollut vuodesta 2017 lähtien.

Tyni on ensimmäinen yksin vuoden freelancerina palkittu valokuvaaja. Aikaisemmin vuoden freelanceriksi valitut kuvaajat ovat toimineet osana palkittua työryhmää.

– Tyni tekee vahvoja kuvia tinkimättömällä ammattitaidolla. Hänen henkilökuvansa eivät vain kuvita tekstiä vaan ne kertovat tarinoita, sanoo Suomen freelance-journalistien puheenjohtaja Maria Markus.

Yhä useampi valokuvaaja työllistää itse itsensä. Freelance-valokuvaajat ovat osaavia ammattilaisia, joiden arvostusta Suomen freelance-journalistit haluavat nostaa.

– Parhaimmillaan freelance-työ antaa mahdollisuuksia omannäköisiin ratkaisuihin ja jättää tilaa myös taiteelliseen työhön, Markus sanoo.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.