Erä-Veik­ko­jen yleis­ur­hei­lus­sa mu­ka­vas­ti säpinää Kuu­sa­mos­sa

Tiistai-iltana kokoontui taas kerran iso joukko yleisurheilun harrastajia Kuusamon urheilukentälle. Alkuun pidettiin pieni info-tilaisuus koskien illan toimintaa ja tulevaakin. Ensin onniteltiin Oulussa Sisulisäkisoissa menestyneitä urheilijoita. Sen jälkeen kerrottiin illan ohjelmasta eri ryhmien osalta. Lopuksi kerrottiin tulevasta kunniakierroksesta, joka pidetään 10.9. klo 18.00 urheilukentällä. Mukana olleet saivat keräyslistoja ja samalla annettiin muutamia vinkkejä keräysasioihin liittyen.

Niinpä päästiin harjoittelemaan. Yhtenä ryhmä oli mukana aikuiset / lasten huoltajat. Aikuisten yu-koulussa oli kolmas kerta. Koulussa on harjoiteltu pikajuoksua, pituutta, aitajuoksua, korkeutta, kuulantyöntöä ja kolmiloikkaa. Kolme kertaa on kokoonnuttu. Tämä tiistai oli nyt viimeinen kerta, mutta jatkostakin oli jo puhetta. Tulipa esille, että mikseipä tämä voisi olla aikuisten urheilukoulu. Sen puitteissa voitaisiin talvella pitää myös hiihtokoulua ja kevään aurinkoisilla ilmoilla mennä opettelemaan lasketteluasioita. Tärkeää on saada yu:ssa mukana olevien lasten huoltajille yhteistä toimintaa. Aikuisten yu-koulu oli todella hyvä juttu. Innokkaita osallistujia oli joka kerta vähintään 10. Aina oli iloista meininkiä ja kovaa yritystä, kun eri lajeja opeteltiin. Taisipa harjoittelun jälkeen tuntua myös lihaksissa. Silloin, kun ”kipu” tulee harjoittelusta, se ei ole vaarallista päinvastoin. Muidenkin ryhmien toiminnassa on koko kesän ajan ollut mukavasti säpinää ja osanottajamäärät ovat pysyneet hyvissä lukemissa.

Vielä on kisoja edessä. Tulevana viikonloppuna käydään 14-15-vuotiaiden SM-kisat Lahdessa sekä 16-17-vuotiaiden SM-kisat Kankaanpäässä. Kuusamon EräVeikoista Lahdessa on mukana Ellinoora Ojala T14 moukarissa. Tavoitteena on ennätyksen parantaminen. Sisulisäkisoissa mestaruusheitto kantoi lähes 31 metriä. Toivotaan 31 metriä rikkoutuvan Lahdessa. Kankaanpäässä Anni Liikanen heittää kiekkoa ja moukaria N17-sarjassa. Anni ennätys kiekossa on yli 31 metriä. Tänä kesänä ei kiekko ole liitänyt aivan noihin lukemiin. Jospa kunnon ajoitus osuisi kohdalleen ja ennätysheitto syntyisi SM-kisoissa. Moukarissa Anni on heittänyt tänä kesänä ennätyksensä 47.15. 50 metrin raja olisi hienoa saada rikki. Ei muuta kuin tsemppiä heittoihin ja sitä kautta metrejä lisää.

Reijo Jokinen