FC PaKalla pirteä paluu sar­ja­pe­lei­hin – Joni Sil­ve­rin hat­tu­temp­pu sii­vit­ti 7-0-vie­ras­voit­toon Pu­le­ward Citystä

FC PaKa aloitti sarjakauden Viitosessa pirteästi. Keltapaitainen Pulward City kaatui Oulussa maalein 7-0.
FC PaKa aloitti sarjakauden Viitosessa pirteästi. Keltapaitainen Pulward City kaatui Oulussa maalein 7-0.
Kuva: Jussi Väätäinen

Kuusamolaisen jalkapalloseuran FC PaKan edustusjoukkue teki välivuoden jälkeen paluun sarjatoimintaan, kun joukkue pelasi sunnuntaina kauden ensimmäisen ottelunsa Pohjois-Suomen piirin Viitosessa. Oululainen Puleward City kaatui maalein 7-0 ( 3-0 ).

FC PaKan joukkue on uudistunut jonkin verran siitä, kun joukkue oli edellisen kerran mukana sarjatoiminnassa. Kokeneempien jo vuosia edustuksessa tahkonneiden pelaajien rinnalle on noussut seuran omia nuoria junioreita sekä myös PaKan kiekkopuolelta on saatu pelaajia mukaan toimintaan.

Avausottelussa nuoriso-osasto oli mainiossa vedossa. Jaakko Heikkinen FC PaKasta kertoo, että 27. minuutilla tullut avausmaali syntyi hienon kuvion päätteeksi, kun Ville Karjalainen oli pistänyt pallon joukkueen nuorta polvea edustavalle Joni Silverille laitaan ja Silver oli syöttänyt pallon toiselle nuorukaiselle, Jaakko Meriläiselle, joka sai viimeistellä FC PaKan kauden ensimmäisen osuman.

Seuraavalla minuutilla Silver vei FC PaKan 2-0-johtoon. Karjalainen viimeisteli 43. minuutilla taukonumerot 3-0.

Toisella jaksolla Silver vei PaKan 4-0-johtoon 51.minuutilla. PaKan seuraavasta maalista vastasi Othman Saber Shateb 69. peliminuutilla. Jaakko Heikkinen viimeisteli rangaistuspilkulta PaKan kuudennen maalin 72. minuutilla. Ottelun lopussa Joni Silver onnistui vielä kertaalleen viimeistellen näin hattutemppunsa eli kolmannen maalinsa.

Joukkueen onnistujina Jaakko Heikkinen mainitsee myös niin ikään junioripuolelta edustuksen nousseen maalivahdin Severi Määtän sekä keskikentällä toimineet Otto Tornbergin ja PaKan kiekkojoukkueessakin kunnostautuneen Ville Tiaisen.

FC PaKan edustus on päässyt tälle keväälle jo harjoittelemaan ulkona Kuusamon urheilukentällä.

– Pari treeniä on jo ollut ulkona, kertoo Heikkinen, joka tällä hetkellä vastaa FC PaKan edustuksen valmentamisesta yhdessä Ville Karjalaisen ja Jani Anselmi Pitkäsen kanssa.

Kauden ensimmäinen kotiottelu FC PaKalla on edessä lauantaina. Tuolloin Kuusamossa vierailee Kittilän Palloseura, joka aloitti kauden voittamalla sunnuntaina vieraissa JPJ:n ( Joku Paikallinen joukkue ) maalein 3-2.

– Mukava päästä taas pitkästä aikaa pelamaan kotona. Sehän on nyt pohjoisen derby, kun sarjan kaikki muut joukkueet on oikeastaan Oulusta, Jaakko Heikkinen tuumaa lauantain kotiavauksesta.

Fakta

FC PaKan ottelut Viitosessa 2019

5.5. Puleward City - FC PaKa 0-7

11.5. FC PaKa - KiPS

18.5. PonPa - FC PaKa

8.6. OuJK - FC PaKa

15.6. FC PaKa - Tervarit-j

16.6. FC PaKa - Hercules/Herkku-Papat

29.6. JPJ - FC PaKa

6.7. FC PaKa - OsPa

10.8. FC PaKa - Puleward City

17.8. KiPS - FC PaKa

24.8. FC PaKa - PonPa

25.8. OuTa - FC PaKa

31.8. FC PaKa - OuTa

7.9. FC PaKa -OuJK

14.9. OsPa - FC PaKa

15.9. Tervarit-j - FC PaKa

21.9. FC PaKa - JPJ

28.9. Hercules/Herkku-PaPat - FC PaKa