Flöjt tyy­ty­väi­nen Vih­rei­den pu­heen­joh­ta­ja­ki­saan – ”Ää­ni­saa­lis vastasi osin odo­tuk­sia­ni”

Mika Flöjt
Mika Flöjt
Kuva: Mika Flöjt

Kuusamolainen kaupunginvaltuutettu, Koillismaan Vihreiden puheenjohtaja Mika Flöjt jäi hännille viime viikonloppuna ratkenneessa vihreiden puheenjohtajakisassa. Flöjt sai siirtoäänivaalilla toteutetun äänestyksen ensimmäisellä kierroksella 230 ääntä, mikä oli vähemmän kuin yhdenkään toisen ehdokkaan äänisaalis.

Koska kukaan ei saanut enemmistöä äänistä, vähiten ääniä saanut Flöjt karsittiin ja hänen äänensä siirrettiin jäljelle jääneille ehdokkaille.

– Äänisaalis vastasi osin odotuksiani ja olin siihen ihan tyytyväinen, ottaen huomioon roolini pohjoisten pienyhdistyksien eri teemojen nostajana, arktisten ja globaalimuutoksien viestinviejänä sekä pohjoisten asiapiirien puolustaja pj- paneeleissa ja mediassa, Flöjt kommentoi maanantaina.

Flöjtin mukaan hän lähti puheenjohtajakisaan ennen muuta nostaakseen esille vihreiden roolia maakunnissa.

– Sovimme pienyhdistyksien kanssa, että lähden kisaan vaikka saisin ns. "nolla ääntä", koska haluamme yhdessä aidosti nostaa Vihreät koko maassa niin pienillä ja kuin suurilla paikkakunnilla suuremmaksi puolueeksi. Täten myös pohjoisten pienten paikkakuntien ääni ja pohjoisen erityiskysymykset ja ympäristöteemat tulee olla mukana myös puheenjohtajakisassa.

– Ja mielenkiinnolla tulen kyselemään puoluetoimiston datasta paljon sain niin sanottuja kakkos ja kolmosääniä ja niin edelleen, kun ne valmistuvat.

Nyt kun puheenjohtajakisa on ohi, Flöjt kertoo keskittyvänsä kevään kuntavaalien kautta lunastamiinsa paikkoihin Kuusamon kaupunginhallituksessa, kasvatus- ja sivistyslautakunnassa sekä yhdyskuntatekniikan lautakunnassa.

– Muista tehtävistä totean, että seurataan nyt ensin ajautuuko Suomi uusiin vaaleihin ja/tai tuleeko perustuslakivaliokunnan lausunnon jälkeen sote-/maakuntauudistus esitetystä muodossa sekä tuleeko ne maakuntavaalit. Olen kuitenkin käytettävissä eri posteihin luottamustehtävissä mikäli niitä avautuu eri tasoilla.

Vihreät kokoontuivat puoluekokoukseen viime viikonloppuna Tampereella. Puolueen uudeksi puheenjohtajaksi kaudelle 2017-2019 valittiin Touko Aalto.