Har­ras­ta­ja­teat­te­ri­lii­ton kul­tai­nen an­sio­merk­ki tai­val­kos­ki­sel­le Pasi Ki­vi­mäel­le: "Jos olisi enemmän aikaa, niin har­ras­tai­sin tätä enem­män­kin"

Pasi Kivimäki on esiintynyt 13 eri näytelmässä.
Pasi Kivimäki on esiintynyt 13 eri näytelmässä.

Luponmakaajien ensi-illan lopussa Luton Kauhua esittäneelle Pasi Kivimäelle ojennettiin harvinainen kunnianosoitus, kun Kyläseuran puheenjohtaja Veikko Räisänen luovutti miehelle Suomen Harrastajateatteriliiton kultaisen ansiomerkin.

Kivimäen ensimmäinen näytelmä 20 vuotta sitten oli Eero Schroderuksen Kirjavalle varsitielle -näytelmä, joka perustui Kalle Päätalon kirjoihin Kunnan jauhot ja Täysi Tuntiraha.

– Esitin Hiltu-Jakkia ja kesän 14 näytelmästä kaksi oli sellaista, ettei satanut, Kivimäki kertoo.

Schroderus oli aikanaan se, joka sai Kivimäen houkutelluksi näyttämön lavalle, eikä päätöstä ole tarvinnut katua. Hän laskee, että uran aikana on esiintynyt 13 eri näytelmässä.

Harrastuksen pariin houkuttelevat hyvä porukka ja onnistunut lopputulos.

– Harjoittelu on useinkin haastavaa, mutta yleisö palkitsee. Jos olisi enemmän aikaa, niin harrastaisin tätä enemmänkin.

Kivimäki kertoo opetelleensa puhumisen taitoa ja esiintymistä kyläpäällikkönä ollessaan, laulu on tullut mukaan karaoken kautta.

– Pieni jännitys ennen esitystä tekee aina hyvää, kunhan se ei mene överiksi.

Kultaisen ansiomerkin saaja toivoisi kahden taivalkoskelaisen teatterin tekevän nykyistä enemmän yhteistyötä keskenään.

– Jos suunnittelisimme näytösten ajankohdat paremmin, voisimme markkinoida teatteripaketteja, joihin kuuluisi kummankin teatterin esitykset, ruokailut ja yöpyminen Taivalkoskella. Tästä hyötyisivät kaikki.