Tilaajille

Har­vi­nai­sen värinen hevonen syntyi Kuu­sa­moon – Raa­te­sal­mel­la on viime sun­nun­tais­ta lähtien maail­man­me­noa ih­me­tel­lyt is­lan­nin­he­vos­var­sa, jolla on maail­man har­vi­nai­sim­piin kuuluva väritys

Kuusamo
Kuusamossa syntynyt tamma on vielä harvinaisen vaalea värinsä edustaja. Varsalla on täysin valkoinen pää ja siniset silmät.
Kuusamossa syntynyt tamma on vielä harvinaisen vaalea värinsä edustaja. Varsalla on täysin valkoinen pää ja siniset silmät.
Kuva: Mirva-Kristine Varpa

Wanhan Raatesalmen hevostilalle Kuusamoon syntyi viime sunnuntaina islanninhevosvarsa, jolla on maailman harvinaisin tai harvinaisimpiin hevosväreihin kuuluva väritys. Varsa on ensimmäinen tämän värinen hevonen Suomessa. Varsan isä, islantilainen ori Ellert frá Baldurshaga on ensimmäinen hevonen, jolta tämä väri löydettiin. Ori on syntynyt Islannissa vuonna 2013 ja sai maailmanlaajuista huomiota synnyttyään, kerrotaan Wanhan Raatesalmen tiedotteessa.

Uuden värityksen englanninkielinen nimi on Specled ja sen aiheuttaa hevosen värin muodostavan geenin uusi alleeli W21. Maailmassa on tällä hetkellä rekisteröityjä ko. värityksen omaavia hevosia ainoastaan 62. (lähde World Fengur Islanninhevosten alkuperäkantakirja 29.6.2022)