Hil­jai­nen hiipijä isom­paan kes­ki­luok­kaan – Toyota Camry on te­ho­kas, hil­jai­nen, mukava ja ta­van­omai­nen

<p>Toyota Camry on tyylikkään näköinen. Muotoilu lähestyy premium-merkkejä ja myös viimeistely ja ominaisuudet kiinnostavat varmasti myös ostajia.</p> <p>Kuljettajalla on kaikki käden ulottuvilla. Ohjaamossa on myös kohtuullisesti säilytystiloja.</p> Takapenkille on helppo laskeutua, siellä on myös tilaa kaikkiin suuntiin, myös jalkatilaa. Etupellin alla hyrisee liki 2,5 litran moottori, joka tekee sähköä sähkömoottorille. Toyota Camryn peräkontti on riittävän kokoinen. Aukko on yläosastaan myös riittävän leveä.
Toyota Camry on tyylikkään näköinen. Muotoilu lähestyy premium-merkkejä ja myös viimeistely ja ominaisuudet kiinnostavat varmasti myös ostajia.
Toyota Camry on tyylikkään näköinen. Muotoilu lähestyy premium-merkkejä ja myös viimeistely ja ominaisuudet kiinnostavat varmasti myös ostajia.
Kuva: Risto Pikkupeura

Toyota Camry oli euroopan markkinoilla edellisen kerran noin 15 vuotta sitten. Nyt isomman keskiluokan Toyota on tehnyt paluun. Autossa on hitunen Rav4:sta, vähän Avensista ja Lexusta.

Katumaasturi Rav4:een Camry yhdistyy perusrakenteensa osalta ja kun Camrysta ei ilmeisesti ole tulossa farmari -versiota, ohjataan tavaratilaa enemmän tarvitseva Ravin pariin. Camryllä ei myöskään vedetä perävaunua eikä asenneta kattotelinettä. Nekin hoitaa Rav.

Camry on osin myös Avensiksen seuraaja, tosin hieman pitempänä sekä kooltaan, että akseliväliltään sekä hieman leveämpänä, mutta myös matalampana. Mitoissa pituutta on 135 milliä ja akselivälissä 125 milliä etua Avensikseen. Lisääntynyt akseliväli näkyy tiloissa, erityisesti takamatkustajan osalta, mikä saattaakin tuoda Camryt myös taksitolpalle.

Toyotan premium-luokkaan eli Lexukseen Camry liittyykin sitten moottoritekniikkansa osalta. Eikä kaukana ole Camryn viimeistely, sisäilme ja materiaalitkaan.

Ulkoasultaan Camry noudattaa Toyotan muotokieltä: viirumaiset valot edessä ja takana, keulamaskin säleikkö ja terävät linjat. Toyota on säilyttänyt silti tavaramerkkinsä, mikä on tavanomaisuus. Muotoilussa ja ominaisuuksissa ei nouse kertakaikkiaan mitään häiritsevää esille.

Penkit ovat nahkaverhoillut ja sähkösäätimien avulla ajoasento löytyy nopeasti ja helposti. Mittaristo on tavanomainen. Pyöreiden mittareiden keskellä on pieni näyttö ja hieman isompi keskellä kojelautaa. Keskinäyttö toimii pääasiassa ohessa olevilla pienillä painikkeilla. Mitään yllätyksellistä ei ole.

Sisustusta voisi luonnehtia pelkistetyksi, mutta tarpeelliseksi. Wau-jippoja ei löydy, mutta mukavuutta kyllä.

Liikkeelle Camry lähtee sähköisen hiljaisesti. Vaikka konepellin alla on peräti 2,5 litran bensakone, ei äijämäistä murahtelua kannata odottaa. Bensa kuuluu lähinnä kiihdytyksissä ja nousuissa, sivistyneen huomaamattomasti.

Kuuluvin ääni onkin lähinnä lievä tuulen suhina ja tienpinnan rosoisuudesta riippuva rengasmelu.

Ajaminen onkin sitten joko miellyttävyyden tai tylsyyden huipentuma, kuinka vain. Camrylle on ominaista keveys ja helppous. Ohjaus on alkuun jäykähkö, mutta vetreytyy vauhdin myötä. Tuntuma on japanilaiseen tapaan ohuehko, mutta riittävä. Voisi sanoa harmittomaksi ja johdonmukaiseksi.

Maavaraa on vain 145 milliä, mikä Koillismaan talvessa ja metsäteillä kannattaa muistaa.

Moottorista löytyy tehoa 160 hepoista ja sähkömoottorista 88 lisäheppaa päälle, joten ripeän liikkumisen edellytykset ovat koossa. Yhteensä järjestelmätehoa on 218 hepoista. Vääntöä bensakoneessa on 221 ja sähkömoottorissa 202 newtonia.

Takapaksissa on tilaa 554 litran verran. Sähköakut on sijoitettu takaistuimen alle, joten ne eivät tilaa vie.

Kulutus on hybridinä varsin maltillinen, noin 5,3-5,5 litraa sadalle kilometrille. Vaunun hinta on kohdallaan, joten Camry saattaa kiinnostaa premium-merkkienkin ostajia.

KS Fakta

Toyota Camry

2,5 l hybidimoottori teho 218 hv.

Polttoaineen kulutus 5,3-5,5 l / 100 km

Päästöt 119-125 g/km

Kiihtyvyys 0-100 km/h 8,3 sek. Huippunopeus 180 km/h.

Omamassa 1595-1660 kg, kokonaismassa 2100 kg.

Pituus 4885 mm, leveys 1840 mm, korkeus 1445 mm, akseliväli 2825 mm.

Hinta 38.665 - 44.780 euroa