Mainos: Isän­päi­vää juh­li­taan 14.11. On­nit­te­le isää Koil­lis­sa­no­mis­sa, tee il­moi­tus tästä.

Hir­si­ta­lo­val­mis­ta­ja Kontio in­ves­toi kuu­del­la mil­joo­nal­la Pu­das­jär­vel­le

Kontio avaa uuden tuotantolinjaston hirsivalmistusta varten Pudasjärvellä. Kyse on merkittävästä, noin kuuden miljoonan euron investoinnista moderniin hirsirakentamiseen, jolle Kontio näkee kasvavaa kysyntää niin kotimaassa kuin vientimarkkinoillakin. Kontion investointi on myös panostus PohjoisSuomeen, suomalaiseen puuosaamiseen sekä kotimaiseen, 100 % uusiutuvaan raaka-aineeseen.

Pääministeri Juha Sipilä avaa uuden tuotantolinjan Kontion Pudasjärven tehtaalla PohjoisPohjanmaalla maanantaina 28.1.2019. Pudasjärven alueelle uusi investointi on merkittävä, ja osoittaa miten vahvasti Kontio on sitoutunut kehittämään tuotteitaan ja toimintojaan sekä toimimaan vahvana teollisena työnantajana alueella.

– Kontion investointi sisältää tuotantolaitteistot sekä tehdasrakennuksen. Investoinnin seurauksena Kontion kapasiteetti ja tekninen etumatka kasvavat. Yhtiön kilpailukyky nousee uudelle tasolle ja edesauttaa menestystä myös vientimarkkinoilla. Puurakentamisen lisääminen ja Kontion investoinnit tukevat myös selvästi kestävää kehitystä ja vähähiilisen rakentamisen tavoitteita, kertoo toimitusjohtaja Keijo Anttila.

Pudasjärvi on viime vuosina ansiokkaasti profiloitunut Suomen hirsipääkaupungiksi. Kaupunki on ollut edelläkävijä ja toteuttanut rohkeasti lukuisan määrän julkisia kohteita hirrestä. Näistä tunnetuin on Kontion toimittama 800 oppilaan hirsikampus.

– Kontion investointi uuteen tehdaslinjastoon on todella merkittävä tapahtuma Pudasjärven kaupungin kannalta. Samalla se on osoitus siitä, että pohjoisen hyvin hoidettu metsä ja siitä pitkälle jalostetut, markkinoiden kysynnän mukana kehittyvät ja korkealuokkaiset puuteollisuuden tuotteet tuovat toimeentuloa meidän alueemme kotitalouksiin myös pitkälle tulevaisuudessakin, toteaa Pudasjärven kaupunginjohtaja Tomi Timonen.

Uusi Smart log -kirsi on tulos Kontion pitkästä hirsikokemuksesta, uusimmasta tekniikasta sekä intohimosta moderniin hirsiarkkitehtuuriin. Uutta hirsirakentamista edustaville Kontio Glass House talo- ja huvilamallistoille on myönnetty Design from Finland -merkki. Se kertoo suomalaisen desiginin osaamisen ja perinteen yhdistämisestä.

Uusi hirsi mahdollistaa uudenlaisenlähestymistavan perinteiseen hirsirakentamiseen, se on painumaton hirsi, joka mahdollistaa modernit ja haastavat rakennustekniset ratkaisut niin yksityis- kuin julkisrakentamisessa. Yhä suurempien ja vaativampien rakenteiden toteuttaminen hirrestä on nyt mahdollista.

– Uusi investointi lähes kaksinkertaistaa oman hirsituotantomme kapasiteetin. Tarjoamme markkinoiden parhaimman ratkaisun painumattomalle hirrelle omasta tehokkaasta tuotannosta, toteaa Kontion kotimaan liiketoimintajohtaja Jonas Lindeman.

Moderni hirsirakentaminen on viime vuosina yleistynyt nopeasti. Yhä suurempi osa uusista omakotitaloista toteutetaan nyt hirrestä. Painumattoman rakenteen ansiosta uusi hirsi mahdollistaa myös erilaisten materiaalien, kuten suurten lasipintojen ja muiden materiaalien yhdistämisen hirren kanssa.

Tällä hetkellä Kontio toimittaa Suomen lisäksi rakennuksia vuosittain noin kolmeenkymmeneen eri maahan. Tärkeimmät vientimaat ovat Venäjä, Ranska ja Japani. Kontion laaja hirsirakennusvalikoima edustaa modernia arkkitehtuuria ja hirsirakentamista.

Hirsi on sataprosenttisesti uusiutuva, ekologinen rakennusmateriaali. Hirsirakennus on tiivis ja energiatehokas. Hirsi tasaa rakennuksen lämpötilaeroja ja vähentää niin lämmitys- kuin viilennystarvettakin säästäen runsaasti energiaa, todetaan Kontion tiedotteessa.

– Hirsiseinän valmistus kuluttaa erittäin vähän energiaa ja samalla myös hiilidioksidipäästöt ovat alhaiset. Itse asiassa valmistuksen yhteydessä syntyy sivutuotteena (puru ja hake) enemmän puhdasta energiaa kuin mitä itse valmistamiseen kuluu. Hirsiseinä toimii hiilinieluna: seinään sitoutuu kymmenkertaisesti se hiilimäärä, joka valmistuksen yhteydessä vapautuu.