Hok­ka­nen vap­pu­na: " Uuden hal­li­tuk­sen tulee pa­laut­taa dialogi ja luot­ta­mus – Kan­nus­tin­lou­kut ja aukot so­siaa­li­tur­vas­sa tulee kor­ja­ta"

Demarien Jaana Tyni, Seija Karjalainen ja Leena Mustonen tarjoilivat munkkeja Kitkantorin kerholla vappuaattona.
Demarien Jaana Tyni, Seija Karjalainen ja Leena Mustonen tarjoilivat munkkeja Kitkantorin kerholla vappuaattona.

SDP:n Inka Hokkanen toivoi vappupuheessaan uuden hallituksen palauttavan keskusteluyhteyden tavalliseen ihmisiin.

– Edellinen hallitus rikkoi sanomatonta sääntöä puuttua pakkolakien voimalla työmarkkinoihin. Tämä oli järkytys ammattiyhdistysliikkelle. Maahan puhkesi kielteinen asenne maan hallitusta vastaan, tavallisia ihmisiä joutui aktiivimallin ja kikyn hampaisiin, ilman mitään vaikuttamisen mahdollisuutta. Uuden hallituksen tulee palauttaa dialogi ja luottamus takaisin.

Vaalien voittajana SDP vetää Antti Rinteen johdolla hallitusneuvotteluita. Hokkasen puheen voit lukea kokonaisuudessaan alta.

Kuusamon demarien riehakkaassa vapussa ruokailtiin, laulettiin työväenlauluja, pidettiin arpajaiset ja pukeuduttiin naamiaisiin.

Inka Hokkasen vappupuhe:

"Viimeiset kaksi viikkoa olen levännyt, viettänyt aikaa perheen kanssa ja edelleen levännyt. Ehdokkuus oli iso ponnistus hektisen yksinhuoltaja-arjen keskellä. Olen hyvin kiitollinen, kun olen saanut olla mukana, viemässä SDP:tä kohti vaalivoittoa.

Elämä jatkuu vaalien jälkeen. Aion puhua lyhyesti ja ytimekkäästi siitä, mitä on sosialidemokratia tänään ja mitä se on tulevaisuudessa.

Meidän sosialidemokraattien tulee jatkaa työtä ihmisyyden ja inhimillisyyden puolesta. Meidän tulee vahvistaa uskoa tulevaan ja antaa toivoa niillekin , jotka kamppailevat arjen keskellä lukuisten haasteiden keskellä. Meidän tulee vahvistaa hyvinvointiyhteiskuntaa niin, että kaikki ovat mukana. Meidän tavoitteenamme on luoda edellytykset ihmisille vaikuttaa omaan arkeensa, luoda mahdollisuuksia päästä elämässä eteenpäin. Antaa tukea tarvittaessa. Meidän tulee vahvistaa yhtenäisyyttä sillä tavoin, että kuuntelemme, mitä ihmisillä on sydämellään.

Pian maallemme valitaan uusi hallitus. Olen aina puolustanut työtä ja sen tekijöitä. Edellinen hallitus rikkoi sanomatonta sääntöä puuttua pakkolakien voimalla työmarkkinoihin. Tämä oli järkytys ammattiyhdistysliikkelle. Maahan puhkesi kielteinen asenne maan hallitusta vastaan, tavallisia ihmisiä joutui aktiivimallin ja kikyn hampaisiin, ilman mitään vaikuttamisen mahdollisuutta. Uuden hallituksen tulee palauttaa dialogi ja luottamus takaisin.

Olen syntynyt maahan, jossa myös meillä työntekijöillä on ollut mahdollisuus vaikuttaa työhömme ja arkeemme, olemalla siihen osallisia. Osallisuus. Vaikuttaminen. Yhdessä tekeminen ja yhdessä sopien. Työntekijät ovat tärkeä voimavara, tärkeä linkki viedessä tätä maata eteenpäin.

Uuden hallituksen tulee aloittaa suuri sosiaaliturvauudistus. Uudistus, joka hyödyttää niin työntekijöitä kuin työnantajiakin. Vaalityössä kohtasin satoja ihmisiä joiden sanoma oli kaikilla sama: tarvitsemme muutosta. Työmarkkinat ovat tänään hyvin epävarmat, on paljon pätkätyötä ja nollatuntisopimuksia, varsinkin meille nuorille. Työmarkkinat ovat kovin erilaiset tänään, mitä olivat sotien jälkeen jälleenrakennuksen aikana. Meidän ikääntyvä sukupolvi on rakentanut tämän maan uudelleen hyvin vaatimattomista oloista, työllä. Edelleen tarvitsemme jälleenrakennusta, tarvitsemme kaikkien voimavarat mukaan huolehtimaan ikääntyvästä sukupolvesta myös jatkossa. Kannustinloukut ja aukot sosiaaliturvassa tulee korjata.

Tarvitsemme hyvinvointiyhteiskunnan puolestapuhujia. Niitä ihmisiä, jotka uskovat yhdessä tekemiseen ja jokaisen voimavarojen tärkeyteen. Jokaisella tulee olla oma roolinsa, oma paikkansa yhteiskunnassa. Kukaan ei pärjää yksin, eikä niin ole tarkoitettu. Meidän tulee huolehtia. Kantaa vastuuta ikäihmisten hoivasta, lapsista ja niistä, jotka jostain syystä ovat hukanneet oman toivonsa ja uskonsa. Hyvinvointiyhteiskunta kuuluu kaikille.

Hyvää vappua!"