Mainos

Hu­la­van­ne on tehokas vyö­tä­rön ka­ven­ta­ja: Lotan vyö­tä­röl­tä läh­te­nyt 41 cm

Helsingin yliopiston tutkimus on innostanut jo yli 100 000 suomalaista pyörittämään hulavannetta. Yksi heistä on Lotta, jonka vyötärö on kaventunut hulavanteen avulla jo 41 cm.

Hulavanne kaventaa vyötäröä.
Hulavanne kaventaa vyötäröä.

Painollisen hulavanteen vyötäröä kaventava vaikutus todistettiin tieteellisesti kesällä 2019 julkaistussa Helsingin yliopiston tutkimuksessa. Hulavannetta 13 minuuttia päivässä pyörittäneillä vyötärö kaventui kuudessa viikossa 3,1 cm, kun taas 10 000 askeleen päivittäinen kävely kavensi vyötäröä 0,7 cm.

Lisäksi tutkimuksessa todettiin, että hulavanteen pyörittäminen laski huonon LDL-kolesterolin määrää. Hulavannetreeni vahvistaa monipuolisesti keskivartalon lihaksistoa ja parantaa kehon toimintakykyä.

Hulavanteiden myynti räjähti

Hulavanteita on myyty kesästä lähtien Suomessa jo yli 100 000 kpl, eikä trendi näy hiipuvan. Hulavanteen ilmiömäisen suosion taustalla on tutkimustulosten lisäksi monta seikkaa: hulavanne on edullinen ja monille lapsuudesta tuttu väline, jolla voi suorittaa treenin helposti kotona.

Hulavannetreeni saavutti suosiota aluksi erityisesti naisten keskuudessa, mutta nyt myös miehet ovat innostaneet hulavanteesta. Hulaaminen on erinomainen liikuntamuoto kaikenikäisille ja -kokoisille.

Lotan vyötärö kapeni 41 cm

Yksi innokkaimmista lajin harrastajista on kouvolalainen Lotta, joka on saavuttanut hulavanteella uskomattomia tuloksia. Lotan vyötäröltä on lähtenyt jo 41 cm. Myös verensokeri ja kolesteroliarvot ovat parantuneet, minkä lisäksi keskivartalon lihakset ovat vahvistuneet ja ryhti suoristunut.

Lotta ei ole yksittäistapaus, ja hulavanteella saavutetut hyödyt ovat kiistattomia. Hulavannetreeni kannattaa aloittaa 1,5 kg hulavanteella, jolla myös Helsingin yliopiston tutkimus on toteutettu. Muutaman kuukauden harjoittelun jälkeen voi siirtyä painavampaan 2,1 kg:n hulavanteeseen, jotta harjoittelu pysyy nousujohteisena.

Lähde:

Helsingin yliopisto, LL Mari Lahelma ja lääketieteen professori Hannele Yki-Järvinen, 2019: Effects of Weighted Hula-Hooping Compared to Walking on Abdominal Fat, Trunk Muscularity, and Metabolic Parameters in Overweight Subjects: A Randomized Controlled Study