Hy­vän­te­ke­väi­syys­pot­tia kas­va­tet­tiin golf­ken­täl­lä par ker­ral­laan – Nuo­ril­le ke­rät­tiin yli 3000 euroa

Jyrki Oikarinen ja Aki Karjalainen pelasivat turnausessa yhteensä 12,5 kierrosta.
Jyrki Oikarinen ja Aki Karjalainen pelasivat turnausessa yhteensä 12,5 kierrosta.
Kuva: Mika Määttä

Alkuviikolla kerättiin varoja Kuusamon nuorten golfharrastuksen hyväksi. Aki Karjalainen ja Jyrki Oikarinen pelasivat Kuusamon Petejälammen Golfkentällä vuorokauden ympäri tuloksesta ja yritykset sekä yksityiset henkilöt olivat lupautuneet ostamaan heiltä par- ja sitä paremmat tulokset yhteiseen hyväntekeväisyyspottiin.

– Urakka aloitettiin maanantaina kello 16 vesisateen merkeissä, mutta onneksi sitä kesti vain parisen tuntia, kertoo toiminnanjohtaja Alpo Leinonen.

Vuorokauden aikana Karjalainen ja Oikarinen pelasivat yhteensä 12,5 kierrosta, 225 väylää, kävelymatkaa tuli reilu 150 km.

Tempauksen aikana Karjalainen ja Oikarinen tekivät 124 paria ja 19 birdieta, jotka kerryttivät hyväntekeväisyysvaroja junioreiden peli- ja koulutusvälineiden hankintaan. Rahaa kertyi tukijoilta peräti 3 448,30 euroa. Parin ja birdien määrä on hämmästyttävä.

Molemmat pelaajat ovat alle kymmenen tasoituksen pelaajia. Myös kunnon suhteen tulos on kova, sillä heidän vuorokaudessa kävelemänsä matka oli yhtä pitkä kuin olisivat kävelleet Kuusamosta Taivalkoskelle.

– Me pelasimme tuloksesta, sillä vain tuloksesta maksettiin. Halusimme niin ikään tehdä kaikki asiat sääntöjen mukaan eli jokainen väylä pelattiin loppuun. Jos joku väylä menee huonosti, niin se pitää välittömästi unohtaa ja keskittyä uuteen suoritukseen, Jyrki Oikarinen kertoo.

Hän kiittelee sekä tukijoita että mahtavaa huoltojoukkoa, joka jaksoi kulkea rinnalla ja kannustaa. Myös ruokahuolto pelasi täydellisesti.

– Ilman tukijoita ja huoltoa tulos olisi ollut täysi nolla, vaikka olisimme kentällä huhkineet kuinka. Pääasia, että junnut saa kamppeita.

Fakta

Golfia nuorten hyväksi

12,5 kierrosta, 225 väylää, kävelymatkaa reilu 150 km.

124 paria ja 19 birdieta.

Rahaa kertyi 3 448,30 euroa.

Tukijoina 20 yritystä, 13 yksityishenkilöä.