Juuri nyt: Posion taa­ja­man va­lais­tus uu­si­taan - kun­ta­lai­sil­la mah­dol­li­suus lausua mie­li­pi­teen­sä suun­ni­tel­miin

Joko luit: Isoja kaloja nousi ver­kos­ta Kuu­sa­mos­sa - lue tästä uusin ka­la­ki­sa­jut­tu

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Ii­jo­ki­seu­dun pää­toi­mit­ta­ja Martta Oi­nas-Pa­nu­ma jää äi­tiys­va­paal­le – Risto Pik­ku­peu­ra si­jai­sek­si

Pudasjärvi
Iijokiseudun päätoimittaja Martta Oinas-Panuma jää vanhempainvapaalle ja sijaiseksi tulee toukokuun alussa Risto Pikkupeura.
Iijokiseudun päätoimittaja Martta Oinas-Panuma jää vanhempainvapaalle ja sijaiseksi tulee toukokuun alussa Risto Pikkupeura.
Kuva: Juha Hagelberg

Iijokiseudun päätoimittaja Martta Oinas-Panuma on jäämässä vanhempainvapaalle.

– Olen vielä ensi viikon töissä ja sitten alkaa äitiysloma. Niin Kelan laskuri osoittaa, hän kertoo aikataulusta iloisin mielin.

Martan perheen neljännen lapsen laskettu aika on kesäkuussa.

– Odotus on sujunut oikein hyvin.

Vanhempainvapaan ajaksi päätoimittajan tehtävän ottaa haltuunsa Risto Pikkupeura, joka on Iijokiseudun lukijoille tuttu jo pitkältä ajalta.

Hän sijaisti Marttaa toukokuusta 2013 seuraavan vuoden kevääseen, kun Martta oli vanhempainvapaalla toisen lapsensa syntymän johdosta.

Risto on tammikuusta 2020 saakka työskennellyt Iijokiseudun ja Koillissanomien yhteisenä toimittajana. Hänen toimipisteensä sijaitsee Kurenalla Iijokiseudun toimituksessa. Aiemmin Risto on työskennellyt muun muassa Koillissanomien toimitussihteerinä ja toimittajana Posiolla ja Taivalkoskella.

– Nyt Riston ei tarvitse kuin vaihtaa työhuoneesta toiseen. Minulla pitää kyllä ennen sitä vielä siivota huone, Martta naurahtaa.

Risto odottaa innokkaasti pääsevänsä jatkamaan Martan tekemää työtä ja kehittämään lehteä ja digitaalisia palveluita yhdessä työkavereiden ja Kaleva median eri tiimien kanssa. Jo nyt verkkosivuilla on muun muassa videoita ja paperilehteä laajempia juttuja.

– Paikkakunta, ihmiset ja lehti ovat tuttuja. Olen viihtynyt tämän vuoden Pudasjärvellä erittäin hyvin. Asun Kiimingissä, mutta aion olla lukijoidemme ja ihmisten tavattavissa mahdollisimman paljon, Risto sanoo.

Iijokiseudun toimituksen työssä kaiken keskiössä ovat lukijat.

– Haluamme tarjota mielenkiintoista sisältöä päivittäin. Parasta aikaa valmistelemme esimerkiksi kuntavaalien uutisointia. Verkossa on toukokuussa avautumassa vaalikone lukijoiden käyttöön.

Iijokiseudun verkossa julkaistaan joka päivä uusia, ajankohtaisia juttuja Pudasjärveltä ja lähialueilta. Kaikkiin Iijokiseudun tilauksiin kuuluu rajaton lukuoikeus verkossa. Paperilehti ilmestyy perinteiseen tapaan keskiviikkoisin, ja lehden voi lukea myös näköislehtenä netissä.

– Iijokiseudun verkkosivut ja sosiaalisen median kanavat tarjoavat useita kertoja päivässä uutta sisältöä. Siksi muistutankin tilaajiamme aktivoimaan nettitunnuksensa, Risto kannustaa.

– Haluamme tehdä sisältöä kaikenikäisille ja kaikesta kiinnostuneille lukijoille. Pudasjärvi ja pudasjärveläisten asiat ovat kuitenkin päähuomion kohteena nyt ja jatkossa.