Mainos

Il­ma­täyt­tei­nen kajakki tuo uusia mah­dol­li­suuk­sia ve­si­lin­tu­jah­tiin

Sorsastuskaudella metsästäjät tarvitsevat vakaita, mutta silti helposti kuljetettavia pienveneitä. Ilmatäytteisellä kajakilla pääsee liikkumaan ääneti syrjäisilläkin lammilla.

-

Sorsastuskauden alussa moni miettii parhaita kyttäyspaikkoja ruohikkoisten vesien rantamilla. Runsaskasvustoisilla rannoilla on kuitenkin usein vaikea liikkua, sillä ne ovat yleensä matalia ja pehmeäpohjaisia. Moni käyttää vesilintujahdissa erilaisia pienveneitä tavallisista soutuveneistä erilaisiin ruuhiin ja kumiveneisiin. Uudenlainen kulkuneuvo vesilintujen metsästykseen on riittävän vakaa ilmatäytteinen kajakki.

Jahtimahdollisuudet moninkertaistuvat, kun päästään matalien lahtien vesille ja kasvuston sekaan lähemmäs riistaa. Vakaa ja äänettömästi liikkuva vesikulkuneuvo on sorsastajalle sekä muiden vesilintujen metsästäjälle tarpeellinen siinä missä ase ja noutava koira.

Tilaa ja vakautta metsästäjille

Viime vuosina ilmatäytteisiin kajakkeihin on tullut tarjolle uusi materiaali, joka on parantanut niiden ominaisuuksia merkittävästi. Ns. dropstitch-rakenteessa ilmasäiliön läpi kulkee lujia kuituja, jotka antavat kajakille jäykkyyttä ja muotoa. Suositut SUP-laudat tehdään samasta materiaalista. Se kestää niin kovaa täyttöpainetta, että lautojen päällä voi seistä.

Ilmatäytteisissä kajakeissa käytettynä sama materiaali tekee kajakeista hyvin jäykkiä ja tukevia. Kun kajakin pohja tehdään tästä materiaalista ja laidoilla on perinteiset, paksut ja jämäkästä PVC-muovista valmistetut ilmakellukkeet, tuloksena on erittäin sivuttaisvakaa kajakki.

Riittävän tilava ja vakaa ilmatäytteinen kajakki on mainio liikkumisväline vesilintujahtiin. FitNord Seal Pro 390 -kajakki sopii retkeilykäytössä kahdelle hengelle, mutta sitä voi käyttää mainiosti myös yksin. Tässä kajakissa on riittävästi tilaa, jotta metsästäjä mahtuu istumaan takaosassa ja noutava koira mukavasti edessä - ja molemmille riittää sivuttaisvakautta ja kantavuutta. Seal-kajakkeja on vaikea saada kaatumaan, vaikka yrittäisi. Aselaukut ja muut varusteet mahtuvat niin ikään mukaan kajakkiin.

Seal-kajakilla on helppo liikkua vesikasvustonkin seassa, sillä runko lipuu helposti vedessä ja liukuu kasvustojen lävitse. Kajakkia voi liikutella niin kahdelta kuin yhdeltäkin puolelta meloen tai myös sauvomalla. Syväys on todella pieni, kun takaosan evän jättää pois. Kajakki pysyy silti helposti hallittavana vakaan runkonsa ja pitkän vesilinjansa ansiosta. Riistaa etsittäessä ei mahdollisimman suuri nopeus ole ykköstavoite.

Ääneti ja helposti syrjäisillekin vesille

Vesieläimet pakenevat lähestyvää kajakkia huomattavasti vähemmän herkästi kuin suurempia ja äänekkäämpiä aluksia. Siksi ilmatäytteisellä kajakilla on helppo ikään kuin hiipiä kaislikossa - edetä hiljaa ja varovasti. Kajakin matala profiili piilottaa niin kulkuneuvon kuin metsästäjän kasvuston sekaan, eikä Seal-kajakin musta väri erotu helposti luonnon väreistä.

Kuten ilmatäytteisillä kajakeilla aina, kuljettaminen jahtivesille on helpompaa kuin millään muilla vesikulkuneuvoilla. Kuljetustrailereita, peräkärryjä tai erikoisvalmisteisia kattotelineitä ei tarvita.

Ja on sellaisiakin riistavesiä, joissa muut vaihtoehdot vesillä liikkumiseen käyvät vähiin. Ilmatäytteisen kajakin voi kuljettaa syrjäisillekin lammille, joille muilla vesikulkuneuvoilla ei ole pääsyä.

Muistathan huolehtia metsästyksen turvallisuudesta sekä noudattaa paikallisia säännöksiä. Turvalliseen vesillä liikkumiseen tarvitaan myös melontaliivit tai muut kelluntaliivit.

Artikkelissa mainitut tuotteet

Kahden hengen FitNord Seal Pro 390 -kajakki

Tilaa tästä https://www.kuntokauppa.fi/fitnord-seal-pro-390-ilmataytteinen-kajakki-musta

Melontaliivi turvalliseen liikkumiseen vesillä

Tilaa tästä: https://www.kuntokauppa.fi/mcsailor-canoe-melontaliivi