Jarmo Riskin työ­pa­jaan osal­lis­tui noin 20 hen­ki­löä – poh­din­nas­sa koil­lis­maa­lais­ten ur­hei­lu­seu­ro­jen tilanne

Taivalkosken ja Posion urheiluväki pohdiskeli torstaina Taivalkosken monitoimitalolla Jarmo Riskin isännöimässä työpajassa siitä, miten urheiluseurojen pitäisi urheilutoimen toiminnassa ja johtamisessa muuttua ajan mukana.

– Sidosryhmiin kuuluu tänä päivänä paljon muitakin kuin perinteiset kunnat. Onhan Olympiakomitean ja Coca Colankin yhteistyöllä yli sadan vuoden perinteet, muistuttaa Riski.

Hänen työpajaansa osallistui parisenkymmentä ihmistä Posion Pyrinnöstä, Taivalkosken Kuohusta ja Metsä-Veikoista sekä Taivalkosken ja Posion kunnan edustajista. Keskustelun ytimeen nousi Riskin mukaan seurojen välinen yhteistyö ja parempi tiedon kulku sekä eri seurojen kesken että myös oman kunnan sisällä.

”Väki vanhenee eikä vapaaehtoisia toimijoita tahdo löytyä riittävästi. Tämä ei ole yksin Koillismaan ongelma, vaan koskee koko Suomea.”
Jarmo Riski

Valmentaja

– Etenkin pienillä paikkakunnilla kannattaa hyödyntää kaikki seuroista saatava aktiviteetti niin, että eri alan osaajat pystytään yhteisesti hyödyntämään. Väki vanhenee eikä vapaaehtoisia toimijoita tahdo löytyä riittävästi. Tämä ei ole yksin Koillismaan ongelma, vaan koskee koko Suomea.

Riski korostaa, että urheiluun tarvitaan paljon muutakin kuin urheilijoita. Aivan yhtä tärkeitä ovat esimerkiksi toimitsijat, järjestysmiehet ja liikenteenvalvojat. Hän näkee erikoistuvissa seuroissa ongelman, että niissä keskitytään vain omiin lajeihin, jolloin vapaaehtoisista tulee väistämättä pulaa.

– Taivalkosken Kuohu on siitä hyvä yleisseura, että siellä tehdään yhteistyötä eri lajien kesken.

Lue lisää Koillissanomista tai näköislehdestä.