Jasper on fu­tik­ses­sa haka – Ka­jaa­nin Hakan ri­veis­sä pelaa monta kuu­sa­mo­lais­ta jal­ka­pal­lo­ju­nio­ria, Pik­ku­hoo­ka­na on va­kuut­ta­nut edus­tuk­sen har­joi­tus­pe­leis­sä

Jasper Pikkuhookana on tehnyt vaikutuksen Kajaanin Hakassa. 15-vuotias kuusamolainen teki sopimuksen KajHan edustusjoukkueen kanssa. Jasper Pikkuhookana (oik. ) lisäksi myös maalivahti Severi Määttä sekä Joni ja Niko Kivijärvi pelaavat KajHan junioreissa. Jasper Pikkuhookana.
Jasper Pikkuhookana on tehnyt vaikutuksen Kajaanin Hakassa. 15-vuotias kuusamolainen teki sopimuksen KajHan edustusjoukkueen kanssa.
Jasper Pikkuhookana on tehnyt vaikutuksen Kajaanin Hakassa. 15-vuotias kuusamolainen teki sopimuksen KajHan edustusjoukkueen kanssa.
Kuva: Janne Kaikkonen

Kuusamolainen Jasper Pikkuhookana on ottamassa uutta askelta jalkapallourallaan. Kesällä 16 vuotta täyttävä nuorukainen teki vastikään peräti neljän vuoden sopimuksen Kajaanin Hakan edustusjoukkueen kanssa. Pikkuhookana on ehtinyt vakuuttaa osaamisellaan kevään harjoitusotteluissa. Toukokuussa käynnistyvään Kakkosen kauteen valmistautuvan KajHan riveissä Pikkuhookana on pelannut useassa harjoitusottelussa täydet 90 minuuttia.

–Olen pelannut lähinnä keskikentän pohjalla, hyvän pelikäsityksen omaava Pikkuhookana kertoo.

Pikkuhookana pelaa edustusjoukkueen lisäksi myös KajHan B17-ikäluokan joukkueessa. Kajaanin HaKan puheenjohtaja ja edustusjoukkueen manageri Jarmo Anttonen korostaa, että kyseessä on nimenomaan kehityssopimus, jolla halutaan kehittää nuorta pelaajaa eteenpäin ja antaa mahdollisuuksia nousta kohti tavoitteita. Anttonen korostaa, miten on opittava elämään kokonaisvaltaista urheilijan elämää, jossa huomioidaan kaikki merkittävät osa-alueet ravinnosta nukkumiseen.

– Olen puhunut siitä, että kasvetaan futarista urheilijaksi, Anttonen sanoo.

Pikkuhookana päättää tänä keväänä peruskoulun Kuusamossa ja suuntaa Kajaaniin lukioon. Anttonen puhuu siitä kuinka Kajaaniin tulevilla nuorilla jalkapalloilijoilla on mahdollisuus suorittaa aikaan myös varusmiespalvelus paikkakunnalla. Jalkapallon osalta Anttonen puhuu yhteistyöstä muun muassa kuopiolaisen KuPS:n suuntaan. KajHan yhtenä tavoitteena onkin kehittää yhteistyöseuroista saapuvia pelaajia esimerkiksi juuri Veikkausliigan tasolle. Myös Hippofutiksesta Kuusamossa aikanaan jalkapalloilun aloittaneen Pikkuhookanan uralla Veikkausliiga on yksi mahdollisista päämääristä.

– Vähintään sinne Veikkausliigaan pitäisi päästä, Pikkuhookana kertoo tavoitteistaan.

Jasper Pikkuhookana ei ole ainoa Kajaanin Hakan riveissä palloileva kuusamolainen. KajHan junioreissa pelaavat myös Niko ja Joni Kivijärvi, maalivahti Severi Määttä sekä Jere Vähäkuopus. Sami Vähäkuopus on taas kulkenut Kajaanissa toimien muun muassa B17-joukkueen toisena valmentajana.

– Kilometrejä tulee aika paljon, Vähäkuopus tuumaa ja korostaa yhdessä toisen Kuusamossa jalkapallopoikia valmentavan Kari Järvisen kanssa sitä, että yhteistyö Kajaanin suuntaan on ollut FC PaKan kannalta hedelmällistä.

Kajaanissa pelaavien kuusamolaisnuorukaisten lisäksi on syytä muistaa, että myös esimerkiksi Oulussa on ollut käyttöä kuusamolaiselle jalkapallo-osaamiselle. Esimerkiksi juniorimaajoukkueessakin esiintynyt Eelis Karjalainen pelaa edelleen OLS:n B-junioreiden riveissä Oulussa.