Juk­ka-Pek­ka Tahkola paransi Kuu­sa­mon Golf-kent­tä­en­nä­tyk­sen 69 lyön­tiin

-
Kuva: Jukka Tarjanne

Viime viikonvaihteessa vietettiin Petäjäkankaan kentällä todellista golfin juhlaa, kun siellä käytiin peräti kolme erillistä kilpailua sään suosiessa poikkeuksellisen hyvin ajatellen kuluvaa pelikautta. Golfin juhlaan kuuluvat myös pelikauden aikana tähän asti saavutetut ennätystulokset. Muutama viikko sitten Jukka-Pekka Tahkola paransi kenttäennätyksen lukemiin 69 lyöntiä ja muutama päivä sitten kuvassakin istuva Alpo Lämsä löi Petäjäkankaan ensimmäisen albatross-tuloksen. Tuo tarkoittaa, että tulos oli 3 lyöntiä alle väylän ihannetuloksen eli par-tuloksen. Tämä tapahtui Par-5 -väylällä nr 9. Hole in one –eli holarituloksia ei kentällä vielä ole tällä pelikaudella nähty, mutta ehkäpä sekin vielä koetaan.

Lauantaina ratkaisivat Koillis-Golfin pelaajat ensin keskinäisen paremmuutensa ja sen jälkeen pelattiin vielä Kuusamon palvelujärjestöjen komeasta kiertopalkinnosta. Kilpailumielessä kiersi kenttää yhteensä 34 pelaajaa. Sunnuntaina olivat vuorossa senioreiden Lappi Cupin viidessä eri sarjassa pelanneet 63 golffaria.

Koillis-Golfin kilpailuun osallistuneet pelaajat kuuluivat pääosin Paltamo Golfiin, mutta mukana oli pelaajia myös Virpiniemi Golfista ja Oulujokilaakson Golfista. Kilpailu oli lähinnä Pudasjärven alueella asuvien tai sieltä lähtöisin olevien henkilöiden keskeinen, koska alueella ei enää ole omaa virallista golfseuraa. Voitosta tasoituksellisessa pistebogi-muotoisessa kilpailussa käytiin ankara kamppailu, kun kolme parasta löi saman tuloksen 32 pistettä. Voittajaksi selviytyi Pekka Kinnunen ennen Pauli Rinnettä ja Veikko Kokkoa pienimmän tarkan tasoituksen ratkaistessa tasatuloksen pelanneiden kesken. Neljänneksi pelanneen Jouni Kokonkin tulos oli 31 pistettä.

Palvelujärjestöjen (Lions, Rotary, Soroptimistit, Nuorkauppakamari) kilpailussa, jossa pääpalkintona on vuodesta 2001 kilpailtu Pölkky Oy:n lahjoittama kiertopalkinto, oli ennen tätä vuotta ollut muutaman vuoden tauko. Nyt kuitenkin kilpailu herätettiin henkiin sikäli muutettuna, että kilpailu oli Open –muotoinen eli osallistumisoikeus oli kaikilla golffareilla ikään, sukupuoleen tai kerho- ym jäsenyyksiin riippumatta. Joukkueitakaan ei tarvinnut nimetä etukäteen, vaan kunkin palvelujärjestön kaksi parasta pelaajaa muodostivat joukkueen. Voittajaksi selviytyi tänä vuonna Kuusamon rotaryklubi ennen LC Kuusamo – Rukan joukkuetta. Voittaneessa joukkueessa pelasivat Ari Salmenkorva ja Jukka Tarjanne.

Henkilökohtaisen voiton korjasi erinomaisella tuloksella 40 bogipistettä LC Rukan Kari Tauriainen ennen järjestöihin kuulumatonta Jouko Virranniemeä ja Kuusamon Rotaryklubin Ari Salmenkorvaa. Mainittakoon, että parhaimmat scratch-tuloksen löivät keltaiselta teeltä Raimo Määttä ja punaiselta teeltä Jouko Virranniemi, jotka eivät kuuluneet kiertopalkinnosta kilpailleisiin järjestöihin. Mukana oli myös Oulu-Tuiran rotaryklubin Olavi Nousiainen, joka yhdessä Anna-Maria Pöyliön kanssa muodosti neljänneksi sijoittuneen joukkueen. Kolmanneksi pelasi itsensä rotarien kakkosjoukkue Kyösti Tammi ja Reijo Mustonen.

Lappi Cupin neljännen osakilpailun sarjavoittajat ratkaistiin sunnuntaina hyvissä peliolosuhteissa. Naisten sarjat N50 ja N60 pelattiin pistebogimuotoisina. Valitettavasti nuoremmin leidien sarjassa ei yhteensattumien vuoksi ollut mukana kuusamolaisia kilpailijoita. Voittajaksi selviytyi Anne Kurtti (MLGK eli Meri-Lappi eli Tornio), joka myös oli selvä kokonaiskilpailun voittaja ennen Kirsti Saviaroa (SantaGC eli Rovaniemi). Leidit ottivat siis samassa järjestyksessä kärkisijat sekä osakilpailussa että kokonaiskilpailussa. Sarjassa N60 voitti osakilpailun ja myös kokonaiskilpailun Anita Lammassaari (SantaGC) hyvällä pistemäärällä 38 bp, jolla hän pudotti tasoitustaan. Toiseksi tuli osakilpailussa Tellervo Tahkola (KuuG eli Kuusamo), joka kokonaiskilpailussa nappasi kakkospalkinnon. Osakilpailussa tuli toiseksi Kuusamon Elmi Hakala.

Miesten puolella pelattiin tasoituksellista lyöntipeliä. Osakilpailun voittajiksi selvisivät Markku Auno Torniosta (M50) sekä kuusamolaiset Tauno Tahkola (M60) ja Jukka Tarjanne (M70). Heidän kaikkien tulokset olivat tasoitusta alentavia. Sarjassa M50 tuli toiseksi Kuusamon Tarmo Mustonen samalla tuloksella kuin sarjavoittaja ja sarjassa M60 vastaavasti Matti Pohjola. M70-sarjassa sijoittui kolmanneksi KuuG:n Sauli Tuulimo.

Miesten sarjojen kokonaisvoittajiksi selviytyivät nuorimmista alkaen Markku Auno, Jouko Virranniemi ja Jukka Tarjanne. Markku ja Jukka ottivat selvät 6 lyönnin voitot lähimmistä uhkaajistaan, kun sen sijaan Jouko ja seuraaviksi sijoittuneet kaksi kilpailijaa päätyivät tasatulokseen.

Lappi Cupia on pelattu nykymuodossaan vuodesta 2014 eli nyt mestaruudet ratkaistiin siis kuudennen kerran. Kutsun mukaisesti kokonaisvoittajat saavat sarjoittain tittelin LAPIN PARAS PELAAJA. Tämän arvostetun tittelin saivat siis edellä mainitut kolme pelaajaa. Mainittakoon että naisten puolella tähän ovat päässeet kuusamolaisista Anne-Kaisa Olva vuonna 2017 ja Tuulikki Aho vuonna 2018. Miesten puolella saatiin siis nyt kaksi sarjavoittajaa, joista Jukka Tarjanne uusi voittonsa vuodelta 2014. Samaan kahteen kokonaisvoittoon ovat aiemmin yltäneet Pentti Leipälä vuosina 2015 ja 2018 ja Juhani Rimpisalo vuosina 2016 ja 2018.

Kesäkauden henkilökohtaiset kilpailukalenterin mukaiset kilpailut on nyt kilpailtu, mutta erilaisia joukkuekilpailuja on vielä ohjelmassa. Tulevassa viikonvaihteessa pelataan Parisuhdekisa ja viikkoa myöhemmin on vuorossa erä pelikauden huipputapahtumista eli RuskScramble, joka perinteisesti vetää kilpailijoita laajalti Pohjois-Suomesta.

Edit. Korjattu otsikko vastaamaan jutun sisältöä 4.9.2019 klo 19.46