Tuomio: Nis­sin­vaa­ran koulun suun­nit­te­li­ja va­hin­gon­kor­vauk­seen van­has­ta suun­nit­te­lu-ura­kas­taan

Joko luit: Pal­lo-Kar­hu­jen edustus aloit­taa jo pian val­mis­tau­tu­mi­sen ensi kauteen – Kai Puonti jatkaa pää­val­men­ta­ja­na

Toimittajalta: Onko di­gi­ta­li­saa­tio hyvä vai huono asia?

Mainos: Koillissanomat Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Tilaajille

Jukolan kohtalo ratkeaa tou­ko­kuus­sa – "Var­mas­ti tulee esiin, olisiko seu­raa­val­le kesälle vielä mah­dol­li­suut­ta siir­tää"

Napapiiri-Jukola halutaan pitää keskikesällä. Pääsihteeri Sami Leinonen toivoo tiukkojen rajoitusten auttavan suunnistuskilpailua.

Rovaniemellä kesällä suunnistettavaa Jukolan viestiä puuhataan yhä kysymysmerkkien ympäröimänä. Kun suunnistuskarkelot viime kesänä peruuntuivat, kisoja järjestellään Rovaniemen maastoihin jo kolmatta vuotta. Tänä kesänä ajankohta on 19.–20. kesäkuuta.

Kesällä 2020 Suomen koronatilanne kääntyi vaikean kevään jälkeen helpottavaan suuntaan. Jukolan viesti peruttiin huhtikuussa, kaksi ja puoli kuukautta ennen tapahtuman alkua. Tällä kertaa päätöstä aiotaan venyttää pidemmälle, jos vain mahdollista.

– Takaraja on varmasti toukokuun lopulla. Tietenkin mitä aiemmin päätös saadaan, sitä parempi se on osallistujille ja järjestäjille, Napapiiri-Jukolan pääsihteeri Sami Leinonen sanoo.

Päätös Jukolan kohtalosta pohjautuu Lapin aluehallintoviraston (avi) ja Lapin sairaanhoitopiirin ohjeistuksiin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ma, ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Päivittäiset uutiset sähköpostiisi