Kaa­mos­ka­me­ra juhlii 40-vuo­tis­ta his­to­riaan­sa – Kuusamo on luon­to­ku­vaa­jal­le ihan­teel­li­nen alue: "Mai­se­mis­sa on vara valita, täällä pystyy vaih­ta­maan ret­ki­koh­det­ta melkein päi­vit­täin"

Kuusamon luonto on niin vetovoimainen, että sitä matkustetaan kuvaamaan jopa toiselta puolelta maapalloa. Sitä arvostetaan myös Suomen mittakaavassa.

– Tämä on niin monipuolinen alue, eräänlainen risteyskohta, jossa etelä, itä ja pohjoinen kohtaavat. Löytyy biotooppia laidasta laitaan. On soita, luonnonvaraisia jokia ja järviä. Täältä löytyy myös vanhaa metsää, kertoo Kaamoskameran puheenjohtaja Janne Moilanen.

Valokuvaajan kannalta Kuusamossa on Moilasen mukaan hyvä tilanne.

– Maisemassakin on vara valita, ei tarvitse lähteä samoihin paikkoihin päivä toisensa jälkeen, vaan pystyy vaihtamaan retkikohdetta melkein päivittäin. Jos vain on luonnosta ja sen seuraamisesta kiinnostunut, niin kaikille löytyy jotain, kaikkina vuodenaikoina.

Kameraseurassa Kuusamon luontoa on kuvattu jo 40 vuoden ajan. Kaamoskamera järjestää Karhuntassussa yhdeksän kaikille avointa kuvailtaa vuodessa. Niissä katsotaan jäsenten kuvia, jotka näytetään anonyymisti, arvostellaan ja pisteytetään. Kuvista keskustellaan ja niiden toteutustavoista saa kysyä ja kertoa. Seura osallistuu vuosittain Kuusamo Nature Photo –tapahtumaan teemanäyttelyllä. Lisäksi seura järjestää tarpeen ja halukkuuden mukaan erilaisia retkiä ja koulutuksia.

– Olisi mukavaa saada uusia aktiivisia jäseniä. Vaikka keskitymme paljon luontokuvaan, myös muista kuvaamisen lajeista kiinnostuneet ovat tervetulleita.

Lue koko juttu printistä tai näköislehdestä 9.10.2019.

FAKTA

40-vuotias Kaamoskamera

Perustettu 16.10.1979

8

perustajajäsentä, heidän joukossaan muun muassa Juhani Kinnunen.

Hannu Hautala valittu jäseneksi heti perustamiskokouksen jälkeisessä kokouksessa.

Jäseniä aluksi yli 60, nykyään noin

20.

Järjestää vuosittain Pohjoisen luontovalokuvauksen symposiumin Oulangan biologisella tutkimuslaitoksella.

Oulanka Symposiumina tunnettu tapahtuma on järjestetty jo vuodesta 1982.

Seura keskittyy paljon luontokuvaan, mutta toivottaa tervetulleeksi kaikki valokuvaamisesta kiinnostuneet.

Järjestää

9

kaikille avointa kuvailtaa vuodessa.

Liittyä voi maksamalla jäsenmaksun.