Mainos

Käännä ko­ro­na­vi­rus voi­tok­se­si - ala tienata rahaa kotona

Listasimme 4 kätevää vinkkiä, joiden avulla voit löytää uusia tulonlähteitä kotisohvaltasi käsin.

-

Pandemiaksi äitynyt virus on ehtinyt jo nyt aiheuttaa taloudellisia haasteita monille aloille, ja lisää on tulossa. Korviin kantautuu jatkuvasti uutisia YT-neuvotteluista, ja moni pienyrittäjä kamppailee joutuessaan pitämään yrityksensä kiinni hyvän myyntisesongin aikana.

Jos tulosi ovat tippumaan päin, älä riennä paikkaamaan tilannetta esimerkiksi pikavipillä. Nopeaa pikaluottoa parempi vaihtoehto on keksiä keinoja saada kotona vietetty aika hyötykäyttöön - ja kenties löytää uusia tulonlähteitä myös tulevaisuuden varalle.

Kaikista alla olevista ansaintakeinoista löydät lisää tietoa Rahakone.fi -sivulta.

Osallistu maksettuihin kyselytutkimuksiin

Helpoin tässä artikkelissa esitellyistä tienaamistavoista on eittämättä maksettuihin kyselyihin vastaaminen. Homma on juuri niin yksinkertaista, miltä se kuulostaakin: kerrot mielipiteesi erilaisista tuotteista ja palveluista ja saat siitä korvauksen.

Suurin osa kyselytutkimuksista tehdään netin kautta, joten voit vastailla niihin kätevästi kotisohvaltasi käsin. Aiheet vaihtelevat laidasta laitaan - joskus sinun mielipidettäsi halutaan uuden mehupurkin muotoilusta, joskus kuumista poliittisista kysymyksistä.

Kyselytutkimuksiin vastaamisesta maksetaan melko pieniä summia, joten varsinaisen elannon sijasta niillä voi ansaita lähinnä tasaista sivutuloa.

Ala pitämään blogia

Oletko leipomisguru tai jakeletko koko ajan muille vinkkejä hiihtoladulla treenaamisesta ja suksien voitelusta? Älä suotta pidä kynttilääsi vakan alla, vaan tuotteista osaamisesi blogin muotoon.

Bloggaaja on nykyään suosittu ammatti, ja yllättävän monet suomalaiset tienaavat bloggaamalla koko elantonsa. Bloggaamalla voi myös rikastua - esimerkiksi yhdysvaltalaisen talouslehti Forbesin sivulta löytyy lista yli 100 000 euroa kuussa tuottavista blogeista.

Bloggaamisella ansaitseminen perustuu mainoksiin sekä erilaiseen yritysyhteistyöhön. Persoonallinen ja lukijalle hyödyllinen blogi kerää helposti paljon kävijöitä, ja erilaiset yritykset ovat valmiita maksamaan tästä näkyvyydestä mukaviakin summia.

Etsi uusi kotoa käsin tehtävä ammatti

Jos olet lomautettu tai pelkäät työpaikkasi katoavan alta koronaviruksen aiheuttaman taantuman myötä, kannattaa jo nyt alkaa katsella muita työmahdollisuuksia. Juuri tällä hetkellä fiksuinta on hankkia kotona tehtävä työ, sillä näin karanteenit ja ulkonaliikkumiskiellot eivät pääse vaikuttamaan työntekoosi. 

Kotoa käsin voi tehdä hyvin monenlaisia töitä. Jos sinulla ei ole graafisen suunnittelijan tai ohjelmoijan ammattitaitoa, voit alkaa esimerkiksi tekemään kotonasi asiakaspalvelutyötä. Yllättävän moni suomalainen yritys on ulkoistanut asiakaspalvelunsa firmoille, jotka rekrytoivat nimenomaan omassa kodissaan työskenteleviä ihmisiä. Yhteydenpito hoituu puhelimen tai chatin kautta, joten näissä töissä työntekijän fyysisellä sijainnilla ei ole väliä.

Opettele sijoittamaan

Sijoittaminen on näistä vinkeistä taatusti tuottavin, mutta myös haastavin. Nyt on kuitenkin oiva hetki opetella sijoittamisen salat, sillä koronaviruksen aiheuttama taantuma on laskenut esimerkiksi osakkeiden hintoja jyrkästi. Haastava maailmataloudellinen tilanne myös takaa, että sijoitusmarkkinoilta löytyy ansaintamahdollisuuksia vielä pitkän aikaa eteenpäin.

Jos sinulla on siis hieman ylimääräistä käyttövaraa, kannattaa viimeistään nyt opetella sijoittamisen aakkoset. Kuka tietää - kenties koronavirus saa henkilökohtaisen taloustilanteesi suoranaiseen nousukiitoon.