Kaisa ja Eero Ojala lä­het­tä­vät ter­vei­siä uudelle va­lit­ta­val­le kirk­ko­val­tuus­tol­le: ”Seu­ra­kun­nan talous saatava kes­tä­väl­le poh­jal­le, ettei luisuta muiden syliin”

Kaisa ja Eero Ojala äänestivät Posion seurakuntatalolla pian äänestyspaikan avauduttua. Äänestäjiä palvelivat vaalitoimitsijat Terttu Loukusa (vas.) ja Arja Mourujärvi.
Kaisa ja Eero Ojala äänestivät Posion seurakuntatalolla pian äänestyspaikan avauduttua. Äänestäjiä palvelivat vaalitoimitsijat Terttu Loukusa (vas.) ja Arja Mourujärvi.
Kuva: Erkki Ahola

 

Seurakunnan talous saatava kestävälle pohjalle, ettei luisuta muiden syliin, Posion seurakuntatalolle äänestämään maanantaina saapuneet Kaisa ja Eero Ojala lähettävät terveisiä uudelle valittavalle kirkkovaltuustolle.

– Kestävä talous on kaiken pohja. Seurakunnalla on mahdollisuus jatkaa itsenäisenä seurakuntana vahvan talouden turvin.

Ojaloiden mukaan tulevan kirkkovaltuuston on pohdittava lisää säästökohteita. Siinä heidän mukaan haastetta riittääkin tuleville päättäjille kun jo nyt seurakunta on viime vuosina myynyt omaisuuttaan, eikä siltikään seurakunnan taloutta ole vielä saatu kestävälle pohjalle.

– Jos meidät on yhdistettävä johonkin toiseen seurakuntaan, emmekä voisi jatkaa itsenäisenä seurakuntana, vääjäämättä se tarkoittaisi sitä, että palvelut posiolaisille heikkenisivät, Ojalat toteavat.

– Seurakunnan pyörittämä miesten ilta on hyvä esimerkki siitä, miten seurakunta jalkautuu posiolaisten pariin, ja kutsuu miehiä yhteen. Se on mukava sosiaalinen tapahtuma, olen siinä kulkenut, Eero Ojala sanoo.

– Naisille tarkoitettu vastaava ilta on ollut katkolla. Tosin nyt sitä ilmeisesti viritellään uudelleen pystyyn. Menen kyllä heti siihen, jos se vain aloitetaan, Kaisa Ojala puolestaan sanoo.

Ojalat ovat aina äänestäneet seurakuntavaaleissa. Yleensä he käyvät äänestämässä jo ennakkoon. Neljä vuotta sitten he kävivät poikkeuksellisesti äänestämässä vasta varsinaisena äänestyspäivänä.

– Kun kerran kirkkoon kuulumme, niin katsomme velvollisuudeksemme äänestää seurakuntavaaleissa.

Ojaloita äänestyspaikalla seurakuntatalolla palvelivat vaalitoimitsijat Terttu Loukusa ja Arja Mourujärvi. Äänestyspaikka avattiin kello 9.00.

– Tasaiseen tahtiin tässä on käynyt äänestäjiä. Nyt kun kello on 9.40, äänestämässä on käynyt jo toistakymmentä henkilöä, Loukusa kertoo.

– Odottelemme keskipäivää, työpaikkojen ruokatunteja, silloin uskomme tähän tulevan pientä ruuhkaakin.

Posiolla ehdokaslistoja on kaksi. Keskustalaisen seurakunnan listalla on 19 nimeä sekä Kirkko lähemmäksi ihmisiä listalla puolestaan on yksi ehdokas.

Äänioikeutettuja Posiolla on 2504 henkeä. Neljä vuotta sitten vastaavasti heitä oli 2834.

Äänestysprosentti neljä vuotta sitten oli 21,5. Laskua vuoden 2010 tulokseen oli 1,2 prosenttiyksikköä.

Ääniä Posiolla annettiin viime vaaleissa yhteensä 608, joista ennakkoääniä oli 431. Hylättyjä ääniä oli 5.

Kirkkovaltuustoon valittiin 15 jäsentä. Ääniharavaksi neljä vuotta sitten Posiolla nousi edellisten seurakuntavaalin tapaan Marketta Soudunsaari. Keskustan listalla ehdokkaana ollut Soudunsaari keräsi viime vaaleissa 99 ääntä.

”Jos meidät on yhdistettävä johonkin toiseen seurakuntaan, vääjäämättä se tarkoittaisi sitä, että palvelut posiolaisille heikkenisivät.