Mainos

Kansa viettää aikaa sisällä – Ko­ti­kun­to­lait­tei­den myynti voi­mak­kaas­sa kas­vus­sa

Liikuntapaikkoja ja kuntosaleja on suljettu, joten monet kuntoilevat nyt kotona.

-

Viime aikojen ikävät virusuutiset ovat johtaneet siihen, että ihmiset joutuvat suojautumaan ja viettämään aikaa kotona. Tilanteen johdosta moni kaipaa tekemistä ja haluaa myös huolehtia kunnostaan. Kotikuntolaitteiden kysyntä on kuluneen viikon aikana kasvanut voimakkaasti.

Kuntolaitteita myydään nyt ennätysmääriä

Kuntokaupan toimitusjohtaja Matias Kukkonen vahvistaa kuntolaitteiden kysynnän kasvaneen viimeisen viikon aikana:

– Kuntopyörien, juoksumattojen ja soutulaitteiden myynti on nyt kovassa kasvussa. Kotona neljän seinän sisällä aktiivisuustaso jää usein alhaiseksi, ja kotikuntolaite tarjoaa tähän ratkaisun. Suurin osa asiakkaistamme tilaa nyt kuntolaitteen verkkokaupasta ja se toimitetaan suoraan kotiovelle. Useimmat kuljetusyhtiöt tarjoavat myös paketin jättämistä oven eteen, jolloin fyysistä kontaktia on mahdollista välttää.

Varastotilanne huolettaa kauppiaita

Kuntolaitteiden myynnin kasvulla on myös kääntöpuolensa: varastot tyhjenevät ja tehtaat ovat kiinni.

– Varastot tyhjenevät tällä hetkellä niin kovaa vauhtia, että osa tuotteista loppuu varastosta jo tällä viikolla. Kevättalvella kuntolaitteita on jo tyhjennetty varastosta edullisilla hinnoilla ja nyt tuli vielä tämä yllättävä kysyntäpiikki. Tuotanto on ollut pysähdyksissä maailmalla, joten kaikilta osin saatavuutta ei kyetä järjestämään, vaikka teemme tietenkin kaikkemme sen eteen.

Näillä laitteilla treenaat tehokkaasti kotona

Kuntolaitteiden suosio on jo pidempään ollut voimakkaassa kasvussa, koska kuntolaitteella on mahdollisuus treenata tehokkaasti ympäri vuoden säästä riippumatta.

Erityisesti juoksumatto löytyy nykyään monesta suomalaiskodista. Suurin osa kuntoilijoista käyttää juoksumattoa reippaaseen kävelyyn, koska tämä on tehokasta rasvanpolttoliikuntaa. Jo alle 850 eurolla saa tukevarunkoisen ja kokoontaitettavan juoksumaton, joka vie vain vähän lattiatilaa.

Toinen kotikuntoilijoiden kestosuosikki on kuntopyörä, joka sopii niin aloittelijoille kuin aktiivikuntoilijoillekin. Korkealaatuisen kuntopyörän saa jo noin 400-500 eurolla, ja hiljaisella magneettivastuksella varustettu kuntopyörä sopii erityisesti kerrostaloihin. Kolmantena suosituksena soutulaite tarjoaa erittäin kokonaisvaltaisen liikuntamuodon, ja siitä on saatavilla jo muutamalla satasella monipuolisempi versio, jolla voi tehdä myös ylävartalon lihaskuntoa.

Kuntokaupan Kukkonen muistuttaa liikunnan tuovan iloa ja energiaa arkeen.

– Tilanne on nyt koko yhteiskunnalle monella tapaa vaikea, mutta onneksi tämä poikkeustila menee vielä ohi. Kuntoilu tuo hyvää oloa ja haluamme yrityksenä olla mukana edistämässä suomalaisten hyvinvointia. Liikuntaa kannattaa harrastaa tavalla tai toisella – varsinkin nyt, kun arkinen hyötyliikunta jää vähemmälle.