Kasvava Pentik testaa uusia juttuja Po­siol­la – Toi­mi­tus­joh­ta­ja Riikka Wulff: "Uu­dis­tu­nut Pen­tik-mä­ki haluaa ta­voit­taa hei­tä­kin, joita Pentik ei ehkä ole vielä pu­hu­tel­lut"

Pentikin tarina ja juuret ovat vahvasti läsnä uudistuvassa konseptissa, jossa suunnataan samalla vahvasti tulevaisuuteen ja uusiin kuluttajiin, toimitusjohtaja Riikka Wulff sanoo. Uudistetuissa myymälätiloissa on muun muassa Lappi-osasto. Sisään- ja uloskäynti on nyt samasta paikasta.
Pentikin tarina ja juuret ovat vahvasti läsnä uudistuvassa konseptissa, jossa suunnataan samalla vahvasti tulevaisuuteen ja uusiin kuluttajiin, toimitusjohtaja Riikka Wulff sanoo.
Pentikin tarina ja juuret ovat vahvasti läsnä uudistuvassa konseptissa, jossa suunnataan samalla vahvasti tulevaisuuteen ja uusiin kuluttajiin, toimitusjohtaja Riikka Wulff sanoo.
Kuva: Reino Hämeenniemi

Posiolainen perheyritys Pentik on tekemässä viime vuotta paremman tuloksen ja myös yrityksen liikevaihto kasvaa viime vuodesta.

Pentikin liikevaihto oli viime vuonna 27,3 miljoonaa euroa. Liikevoittoa kertyi 7,2 prosenttia.

– Joulukauppa on isossa roolissa. Juuri päättynyt Postin lakko näkyi meillä valtavana kasvuna Matkahuollon pakettimäärissä verkkokaupan tilauksissa, toimitusjohtaja Riikka Wulff kertoo.

– Olimme onnekkaasti tehneet sopimuksen Matkahuollon kanssa juuri ennen lakon alkua. Ilman tätä verkkokaupan myynti olisi varmastikin laskenut, mutta nyt vaikutus oli lähinnä toimitustavan valinnassa.

Wulff ei tässä vaiheessa – vaikka kuluva vuosi alkaakin olla lopuillaan – halua kertoa tarkempia lukuja. Verkkokauppa on Pentikillä toimitusjohtajan mukaan suurin yksittäinen myymälä, ja se myös kasvaa koko ajan.

Pentik Oy:llä on tällä hetkellä yhteensä lähes 250 työntekijää. Isoin osa niistä on yrityksen omissa myymälöissä ympäri Suomea. Helsingin toimistolla väkeä on töissä noin 20 henkeä ja Posiolla yhteensä noin 70 henkeä.

– Pentikillä on tällä hetkellä 57 omaa myymälää ympäri Suomen. Sen lisäksi yrityksellä on reilut 10 kumppaniyrittäjää, jotka myyvät Pentikin tuotteita joko ainoana tuotteistona tai yhdistettynä muuhun valikoimaan. Esimerkiksi Iisalmessa kumppaniyrittäjä edustaa sekä Pentikiä että Marimekkoa, Wulff kertoo.

Ulkomailla puolestaan Pentikillä on tällä hetkellä myymälöitä pitäviä kumppaniyrittäjiä neljässä kaupungissa, Pietarissa, Luulajassa, Prahassa ja Strasbourgissa. Japanissa kumppaniyritys pitää pop-upia Osakassa.

Pentik Oy on uudistanut johtoa. Uutena tuote- ja designjohtajana kaksi viikkoa sitten työnsä aloitti Luisa Laine. Hän tuli Pentikillä 40 vuotta töissä olleen ja eläkkeelle siirtyneen Auli Harjaman tilalle.

– Itse aloitin työt elokuun alussa, ja maanantaina (2.12.) joukkoon liittyi vielä Pentikin historian ensimmäinen HR-päällikkö Carola Rahkola, Riikka Wulff kertoo.

– Tällä porukalla, yhdistettynä Anun (Pentikin) edelleen huikeaan luomisvoimaan, lähdemme uudistamaan Pentikiä vahvasti, Wulff toteaa.

Lue juttu kokonaisuudessaan näköislehdestä tai printistä.