Tuomio: Nis­sin­vaa­ran koulun suun­nit­te­li­ja va­hin­gon­kor­vauk­seen van­has­ta suun­nit­te­lu-ura­kas­taan

Joko luit: Pal­lo-Kar­hu­jen edustus aloit­taa jo pian val­mis­tau­tu­mi­sen ensi kauteen – Kai Puonti jatkaa pää­val­men­ta­ja­na

Toimittajalta: Onko di­gi­ta­li­saa­tio hyvä vai huono asia?

Mainos: Koillissanomat Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Kat­so ­per­he­ta­pah­tu­man kuvat tästä - Posion las­kiais­rie­ha­päi­väs­tä tuli on­nis­tu­nut ta­pah­tu­ma

Kirintövaarassa sunnuntaina järjestetty laskiaisrieha keräsi lapsia ja vanhempia yhteiseen hauskanpitoon. Pulkkamäki oli suosittu paikka, jossa sai hyvät vauhdit liukurilla, rattikelkalla ja pulkalla. Kiva perhetapahtuma, laskiaisriehatapahtumaan lastensa kanssa osallistuneet Tiina ja Johannes Holma sanoivat. Taustalla tapahtuman Topi-maskotti. Laskiaisrieha keräsi alun toista sataa lasta ja vanhempaa yhteiseen hauskanpitoon. Tapahtuman kokoaja, kenttäkuuluttajana toiminut Suvi Kokkonen ja Topi-maskotti. Perheen pienimmät käyttivät mattohissiä. Posion yrittäjät tarjosivat makkarat ilmaiseksi tapahtumaan osallistuneille.
Kirintövaarassa sunnuntaina järjestetty laskiaisrieha keräsi lapsia ja vanhempia yhteiseen hauskanpitoon. Pulkkamäki oli suosittu paikka, jossa sai hyvät vauhdit liukurilla, rattikelkalla ja pulkalla.
Kirintövaarassa sunnuntaina järjestetty laskiaisrieha keräsi lapsia ja vanhempia yhteiseen hauskanpitoon. Pulkkamäki oli suosittu paikka, jossa sai hyvät vauhdit liukurilla, rattikelkalla ja pulkalla.
Kuva: Erkki Ahola

Kiva perhetapahtuma tämä on, saisihan näitä olla enemmänkin, Posion Kirintövaarassa laskiaisriehatapahtumaan sunnuntaina lastensa kanssa osallistuneet Tiina ja Johannes Holma sanoivat.

 

– Täällä on perheille ja laskettelua aloitteleville sopivan pienet rinteet. Myös pulkkamäki on hyvä, näissäpä se päivä vierähtää, jos vain lapset jaksavat olla koko päivän.

– Sääkin suosii tapahtumaa, pakkasta on vain kymmenkunta astetta, Johannes Holma tuumasi.

 

Laskiaisrieha keräsi alun toista sataa lasta ja vanhempaa yhteiseen hauskanpitoon. Laskettelurinteiden lisäksi suosittu oli myös pulkkamäki. Siinä sai hyvät vauhdit liukurilla, rattikelkalla ja pulkalla.

– Vilkas päivä tästä tuli, rinnekeskuksessa työskentelevä Ismo Niemelä katseli valvomokopista rinteessä viilettäneitä laskettelijoita.

– Laskettelijat laskettelee luonnonlumella. Rinteet on saatu hyvään kuntoon, Niemelä kertoi.

 

Idea yhteisestä tapahtumasta oli Salla-Maarit Toivasen, hän ehdotti asiaa MLL:n Posion yhdistyksen kokouksessa, jossa päätimme, että minä alan veturiksi ja kysymme Lanton Reijolta Kirintövaaraa paikaksi, tapahtuman kokoajana ja kenttäkuuluttajana toiminut Suvi Kokkonen kertoi.

– Lisäksi kysyin muita toimijoita mukaan. Sitten yhdessä päätimme kuka olisi valmis tekemään mitäkin.

– Tarkoitus on kehittää tästä tapahtumasta jokavuotinen. Ohjelmaa ehkä voitaisiin vielä lisätäkin ja kutsua mukaan lisää toimijoita, Kokkonen sanoi.

 

Tapahtuman järjestelyistä vastasivat MLL:n Posion yhdistys, Posion 4H, Posion seurakunta, Lions klubi sekä Kirintövaaran henkilökunta. Tukea tapahtumaan järjestäjät saivat Posion yrittäjiltä, Lions klubilta ja Pomppa -harrastajateatterilta.

”Täällä on perheille ja laskettelua aloitteleville sopivan pienet rinteet.