Kes­ki­ajan ja re­nes­sans­sin kirk­ko­mu­siik­kia tar­jol­la Kuu­sa­mos­sa - luvassa myös tun­net­tu­ja virsiä ka­ma­ri­kuo­rol­le so­vi­tet­tu­na

Oululainen kamarikuoro Sofia Magdalena konsertoi Kuusamon Pyhän Ristin kirkossa tulevana sunnuntaina kello 15.

Konsertti vie kuulijansa matkalle keskiajan ja renessanssin kirkkomusiikkiin. Vanhan musiikin rinnalla ohjelmistossa soi rakastettuja virsiä kamarikuorolle sovitettuina. Konsertti on osa Kuusamon seurakunnan ruska-ajan konserttisarjaa.

Sofia Magdalena on 15-henkinen oululainen kamarikuoro, jonka laulajat ovat musiikin ammattilaisia tai pitkälle edistyneitä harrastajia.

Kuoro konsertoi aktiivisesti eri puolilla Suomea, ja sen ohjelmiston helmiä ovat eri vuosisatojen sakraalimusiikki, vanha musiikki sekä suomalaisten säveltäjien laulumusiikki.

Sofia Magdalenan tuorein aluevaltaus on säveltäjä Yrjö Hjeltiltä tilattu Tiernapojat kamarikuorolle, jonka kuoro kantaesitti ja levytti syyskaudella 2018.

Kamarikuoro Sofia Magdalena aloitti toimintansa vuonna 1991 Oulun tuomiokirkkoseurakunnan lauluyhtyeenä. Nimensä se sai kotikirkoltaan, joka on nimetty kuningas Kustaa III:n puolison, Sofia Magdalenan, mukaan. Johtajien vaihtumisen myötä kuoro itsenäistyi.

Nykyään Sofia Magdalenaa johtaa Taru Pisto osana Kempeleen seurakunnan kanttorin virkaansa. Pisto on monipuolinen muusikko, jonka löytää useimmiten joko koskettimiston ääreltä tai kuoron edestä tai riveistä. Hän on valmistunut pianonsoiton opettajaksi ja kirkkomuusikoksi Oulun konservatoriosta ja täydensi opintojaan Sibelius-Akatemian kirkkomusiikin osastolla syventymiskohteenaan kuoronjohto.