Kihlman kamp­pai­lee kär­ki­si­jois­ta lauan­tai­na - osa­kil­pai­lu on sa­mai­nen, jossa hän louk­kaan­tui va­ka­vas­ti 10 vuotta sitten

Lauantaina ajettava F-rallisarjan kauden toiseksi viimeinen osakilpailu, Jari-Pekka ralli Heinolassa on pituudeltaan noin 218 kilometriä. Tuosta matkasta noin 61 kilometriä on erikoiskokeita, joita on kaikkiaan viisi.

Lammin UA:ta edustava kuusamolaislähtöinen Jari Kihlman kartturinaan Rovaniemen UA:n Jaakko Jäntti lähtevät mukaan BMW M 3:lla. He ajavat kaksivetoisten nuottiluokassa (luokka 8), johon on ilmoittautunut mukaan 13 kilpailijaparia. Heistä 11 ajaa BMW:llä ja kaksi Volvolla.

10 vuotta takaperin Kihlman ajoi juuri Jari-Pekka rallissa pahan onnettomuuden. Onnettomuutta seurasi valtava työmäärä, jotta Kihlman pystyi nousemaan takaisin ralliauton rattiin. Hänelle muun muassa tehtiin useita leikkauksia. Ajamisen palo ei hävinnyt Kihlmanilta mihinkään, ja hän on ajanut onnettomuuden jälkeen useissa kilpailuissa. Heinolassakin hän on yhdessä Jäntin kanssa yksi kärkisijoista kamppaileva kuljettaja.

F-rallisarjassa eri luokissa Heinolassa on kaikkiaan lähes 120 autokuntaa. Yleisessä kaksivetoisten nuottiluokkia on kaksi, luokat 7 ja 8. Kauden lopussa F-rallisarjassa jaetaan mestaruuksia seitsemän: yleinen (klassikko), seniorit ja juniorit. Nuottiluokissa mestaruudet ovat jaossa erikseen kaksi- ja nelivetoisissa. Lisäksi on mukana Tulokas-Cup, jonka voitosta ajavat juniorit. Seitsemäs mestaruus jaetaan Original-Cupissa, jossa autojen moottorina toimii kahdeksanventtiilinen kaasutinmoottori.

Yleisen klassikon johdossa on Kalle Asikainen (Ford Escort) ennen Krister Sjölundia (Toyota Corolla) GT. Kaksivetoisten nuottiluokassa kärjessä on Kimmo Linden (BMW M3). Jaakko Ollikkala (Toyota Corolla) on tässä vaiheessa toisena. Seuraavina ovat Juha Paavilainen (BMW M3) ja Markus Hellström (Volvo 240). Näitä kärkinimiä kirittämään lähtevät Ilmo Lario (BMW M3), Samuli Nevä (Toyota Corolla GT) sekä Jari Kihlman (BMW M3).

Nelivetoisissa piikkipaikalla on Jari Puntanen (Mitsubishi Lancer). Toisena on Pekka Karjalainen (Subaru). Kuusinkertainen seniorimestari Kari Kytölä (BMW M3) on jo hakemassa seitsemättä mestaruutta. Sen hän voi varmistaa jo Heinolassa. Lasse Hirvijärvi, (BMW M3) on toisena.

Junioreissa kärjessä on Ville Puumala (BMW M3) ennen Kristian Niemistä (Toyota Starlet). Tulokas-Cupia johtaa Puumalaa ennen Niemistä ja Kainulaista. Original–Cupin johdossa on Asikainen.

Kaikki edellä mainitut nimet ovat niitä, joiden oletetaan olevan mukana Jari-Pekka rallin voittotaisteluissa niin yleiskilpailun kuin eri luokkien osalta.