Koil­lis­maa­lai­set luon­to­va­lo­ku­vaa­jat vah­vas­ti edus­tet­tui­na Vuoden luon­to­ku­va -kil­pai­lus­sa

Vauhtiveikko: Nisäkäs-sarjassa kolmanneksi sijoittunut Vauhtiveikko-kuva syntyi metsäretkellä. “Kuvasin pitkällä suljinajalla, koska halusin mukaan vauhdin tunnetta”, Törmänen kertoo.
-

Koillismaan luontokuvaajat edustivat vahvasti 39:ttä kertaa järjestetyssä Vuoden luontokuva -kilpailussa. Kuusamolainen ammattiluontovalokuvaaja Petteri Törmänen sijoittui kolmanneksi Nisäkäs-sarjassa kuvallaan “Vauhtiveikko”. Ammattiluontovalokuvaajat Jarmo Manninen ja Ari-Matti Nikula olivat myös finalistien joukossa ja heidän ottamansa kuvat löytyvät kilpailukuvista julkaistavasta kirjasta. Mannisen kuvia oli semifinaalivaiheessa ehdolla eniten koko Suomesta, 15 kappaletta. Finalistilistalla olivat myös Kuusamossa taiteen maisteriksi opiskellut Janette Backman, entinen Kuusamo-opiston valokuvauslinjan opiskelija Juho Salo sekä Kuusamossa paljon kuvaavat Tuomas Heinonen ja Olli Immonen. Kilpailun voitti ammattiluontokuvaaja Ville Heikkinen kuvallaan “Karhu ja korppi”. Heikkinen on voittanut Vuoden luontokuva -kilpailun myös vuonna 2017.

Vuoden Luontokuva -kilpailun tavoitteena on kertoa suomalaisen luonnon moni-ilmeisyydestä, sen näkymistä ja tapahtumista, sekä kuvaajien luonnossa kokemista elämyksistä ja oivalluksista. Vuoden Luontokuva on visuaalisesti näyttävä valokuva, joka osoittaa valokuvaamisen taitoa ja jonka keskeisenä sanomana on suomalainen luonto.

Törmänen, Manninen ja Nikula läpäisivät kuvillaan tiukan seulan. Vuoden Luontokuva -kilpailuun osallistui tänä vuonna yli 14 000 kuvaa kaikkiaan 844 eri kuvaajalta. Kuvat kilpailivat aihealueittain kahdeksassa eri sarjassa sekä nuorten sarjassa. Kilpailuun osallistuneista kuvista tuomaristo valitsi semifinalisteiksi yhteensä 1 275 kuvaa 450 kuvaajalta. Niistä finalistikuvien joukkoon, palkintosijoista kisaamaan, selvisi 244 kuvaa 164 kuvaajalta. Finalistikuvien jokaisesta sarjasta pääsi loppukilpailuun 10 parasta, siis yhteensä 90 kuvaa.

Kaikki palkitut 40 kuvaa ovat nähtävissä 19.10. klo 19 lähtien www.vuodenluontokuva.fi