Tuomio: Nis­sin­vaa­ran koulun suun­nit­te­li­ja va­hin­gon­kor­vauk­seen van­has­ta suun­nit­te­lu-ura­kas­taan

Viikon kysymys: Onko mie­les­tä­si oi­keu­tet­tua, että yk­si­tyis­tä mal­min­et­sin­tää ra­hoi­te­taan valtion kas­sas­ta?

Kuvaajalta: Ur­hei­li­ja, edes­ot­ta­muk­sia kat­so­taan poik­keuk­set­ta suu­ren­nus­la­sin läpi – käyt­täy­dy kuten esi­ku­van kuuluu

Mainos: Koillissanomat Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Tilaajille

Koil­lis­maal­la suo-oh­jel­man koh­tei­ta – Ou­lan­ka, Laut­ta­suo ja Met­sä­ky­lä

Taivalkoski

Metsähallituksen Luontopalvelujen tavoite on ennallistaa 15 000 hehtaaria vuoden 2023 loppuun mennessä. Ennallistaminen on tärkeää, sillä suoluontotyyppien ja soiden eliölajien uhanalaisuus on lisääntynyt. Ennallistaminen parantaa myös suoalueiden virkistys- ja matkailukäyttöä.

Laaja Hydrologia-LIFE-hanke pyrkii soiden, purojen ja lintuvesien turvaamiseen 103 kohteessa Natura-alueilla vuosina 2017–2023. Mukana on kohteita Koillismaalta: Sammalharju Pudasjärveltä, Oulanka Kuusamosta sekä Lauttasuo ja Metsäkylä Taivalkoskelta.

Ympäristöministeriön Helmi-ohjelman antaa Luontopalveluille rahoitusta. Tavoite 12 000 ennallistettua suojelualueiden suohehtaaria vuoden 2023 loppuun mennessä. Lisäksi Luontopalvelut ennallistaa EU:n LIFE-rahoituksella vielä noin 3 000 hehtaaria.

Helmi-elinympäristöohjelma esittää vielä 18 000 lisähehtaarin ennallistamista vuoden 2030 loppuun mennessä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ma, ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Päivittäiset uutiset sähköpostiisi