Koil­lis­sa­no­mien tup­la­voit­to pai­kal­lis­leh­ti­ki­sas­sa poik­keuk­sel­li­nen – raati antoi kii­tos­ta yh­tei­söl­li­syy­des­tä ja pai­kal­li­suu­den tun­nus­ta: "Per­jan­tai­na kak­ku­kah­vit toi­mi­tuk­ses­sa"

Toimituksen terveiset Myllykoskelta! Koillissanomat voitti paikallislehtien verkkopalvelukilpailun nyt neljättä kertaa peräkkäin. Siitä kiitos kuuluu teille, lukijat ja yhteistyökumppanit.
Toimituksen terveiset Myllykoskelta! Koillissanomat voitti paikallislehtien verkkopalvelukilpailun nyt neljättä kertaa peräkkäin. Siitä kiitos kuuluu teille, lukijat ja yhteistyökumppanit.
Kuva: Mikko halvari

Koillissanomat teki historiaa, kun se voitti ykköspalkinnot niin paikallislehtien printti- kuin verkkopalvelusarjassa Sanomalehtien liiton kaupunki- ja paikallislehtikilpailussa. Voittajat julkistettiin viime torstaina järjestetyillä Suurilla Lehtipäivillä Hyvinkäällä. Printissä Koillissanomien vahva vuorovaikutus nousi tärkeimmäksi kriteeriksi. Verkkopalvelua kiitettiin paikallisen elämänmenon tunnusta ja yhteiskunnallisesti tärkeästä journalismista. Voittajat valitsi 15-henkinen opiskelijaraati Haaga-Helia ammattikorkeakoulusta.

Kilpailussa oli mukana yhteensä 88 painettua lehteä ja 49 verkkopalvelua, joten kilpailumenestys ei ollut itsestäänselvää. Koillissanomien päätoimittaja Jenny Halvarille voitot tulivat täytenä yllätyksenä.

– Käsittämättömän hienoa, että teimme tällä tavalla historiaa. Lukijoillamme ja yritysasiakkaillamme on todella iso rooli voitossamme. Olemme pitkään ymmärtäneet itsemme koillismaalaisten ja Koillismaan ystävien yhteisönä, johon kutsumme kaikki mukaan tekemään yhdessä sen sijaan, että olisimme lehti, missä viestintä kulkisi vain yhteen suuntaan, Halvari kommentoi.

Koillissanomien toimitus tekee videoita välillä todella hienoissakin maisemissa. Kuvaaaja Mikko Halvari työn touhussa.
Koillissanomien toimitus tekee videoita välillä todella hienoissakin maisemissa. Kuvaaaja Mikko Halvari työn touhussa.
Kuva: Petri Markkanen

Lehtiä ja verkkopalveluita arvioinut raati koostui viidestätoista Haaga-Helia ammattikorkeakoulun journalismin opiskelijasta. Raatia ohjannut Haaga-Helian lehtori Sari Tiiro kertoo printtilehtiä arvostelevan raadin tekevän työtänsä puolen vuoden ajan.

– Jokainen raatilainen lukee kesän aikana omaa nimikkolehteänsä ja erittelee jokaisen jutun, Tiiro kertoo.

Printtilehtiraati eritteli tarkastellussaan lähes 2 900 juttua, joista jokaisesta kirjataan muun muassa juttujen aiheet, puhujien sukupuolet sekä lasten, nuorten ja vähemmistöjen esiintyvyys.

Printtiraadin jäsen, neljännen vuoden journalismin opiskelija Janika Immonen kertoo Koillissanomien erottuneen muiden lehtien joukosta vahvalla vuorovaikutuksella ja halulla kehittyä yhdessä lukijoiden kanssa. Myös keväällä uudistettu printin ulkoasu herätti kiinnostusta hyvällä tavalla.

– Se ei ollut perinteisen sanomalehtimainen, mutta siinä ei yritetty liikaakaan. Raati antoi kiitosta siitä, että isoille valokuville oli tilaa ja ne olivat laadukkaita, Immonen kertoo.

Verkkopalveluraati kävi syyskuun alusta lähtien läpi verkkosivujen sisältöä säännöllisesti keskittyen myös navigointiin, uusiin teknisiin ratkaisuihin ja käytettävyyteen. Raadissa myös viime vuonna mukana ollut kolmannen vuoden opiskelija Johanna Juuti kertoo Koillissanomien erottuneen monipuolisella sisällöllä.

– Sivuista näkee, että lukijoita kiinnostavaan sisältöön ja mobiiliin on oikeasti panostettu eikä vain tyydytty siihen, että on saatu palkinto viime vuonna ja tehty samaa, Juuti kertoo.

Kaleva Median sisältöliiketoimintajohtaja Niiles Nousuniemi kertoo koko konsernin olevan ylpeä Koillissanomien tuplavoitosta.

– Palkinto on otettu iloisin mielin vastaan ja olemme ylpeitä siitä, että kilpailussa tuli Koillissanomille näinkin poikkeuksellisen hyvää menestystä, Nousuniemi kertoo.

Tuplavoiton kunniaksi Koillissanomat järjestää täytekakkukahvit yhdessä Digiklinikan kanssa tämän viikon perjantaina klo 13-15 toimituksessa. Tervetuloa!

Video: Petri Markkanen

Juttua muutettu 11.11.2019 klo 16.50: verkkopalvelussa oli mukana 49 lehteä, ei 59 kuten aiemmin kerrottiin. -Toimitus