Kul­je­tus­ky­kyä isolle po­ru­kal­le – en­nak­ko­luu­lot pa­ket­ti­au­tos­ta kan­nat­taa unohtaa

Toyota Proace on tyylikkään näköinen, vaikka pohja onkin pakettiautossa. <p>Ratti vaatii hieman asettelua, sillä mittaristo jää herkästi osittain sen taakse piiloon.</p> <p>Automaatin vaihdevalitsin on pyöreä valintakiekko.</p> Kuljettajan työympäristö on selkeä. Penkeillä on kiinnitykset lastenistuimia varten. Selkänojien kaataminen tapahtuu näppärästi yhdestä napista. Nostaminen takaisin pystyyn vaatii kahta kättä. Istuinpaikkojen lisäksi Proacen tavaratila on kookas ja helposti lastattava. Lisää tilaa tulee kun kaataa tai poistaa penkkejä. Toyota Proacen kyytiin mahtuu isompikin porukka.
Toyota Proace on tyylikkään näköinen, vaikka pohja onkin pakettiautossa.
Toyota Proace on tyylikkään näköinen, vaikka pohja onkin pakettiautossa.
Kuva: Risto Pikkupeura

Toyotan pakettiauto HiAce oli legenda. Mallin poistuminen tekikin loven Toyotan pakettiautotarjontaan, jota Proace parhaansa mukaan täyttää. Proace on yhteistyön tulos. Pohja perustuu PSA:aan eli juuret ovat vahvasti Peugeotissa ja ranskalais-japanilaisessa yhteistyössä. Malliston henkilökuljetinta eli Versoa saatiin odottaa jokunen hetki aina Proacen toiseen sukupolveen saakka.

Ensimmäiseen Proaceen verrattuna pakettiauton mukavuus, laatuvaikutelma kuten myös tilat ja varusteet astuivatkin reilun askeleen ylöspäin.

Tila-autoluokkaan noustaan usein henkilöautopuolelta, mutta varteenotettava vaihtoehto on myös pakettiautoratkaisu. Muunneltavuus ja tilat ovat yleensä parempia kuin henkilöautokehitelmillä. Ongelmana ollut ajettavuus on harpannut niin paljon henkilöautomaiseen suuntaan, ettei ennakkoluuloille enää ole juuri katetta.

Ulkoasultaan Proace Verso on dynaamisen tyylikäs. Sisätyyli on rauhallinen ja avara.

Toyota Proace Versoon on helppo astua sisään isojen sivuovien ansiosta.
Toyota Proace Versoon on helppo astua sisään isojen sivuovien ansiosta.
Kuva: Risto Pikkupeura

Mielikuva karusta, kolisevasta ja tehottomasta pakettiautosta ei Proace Versonkaan kohdalla pidä enää mitenkään paikkansa. Kuljettajan paikalla henkilöautomaisuus saattaa jopa yllättää. Mukavuuteen on kiinnitetty huomioita, vaikka edelleenkin istuma-asento on hieman selkäsuoraisempi ja ryhdikkäämpi. Voisi jopa kuvailla sanalla liukas, mikä vaikutelma syntyy tehostetusta ohjauksesta, jota voi sanoa jopa hieman tunnottomaksi. Auto kuitenkin kääntyy yllättävän ketterästi ja pitää selkeästi halutun ohjaussuunnan. Korivaihtoehtoja on kolmea pituutta ja koeajossa ollut pisin malli takasi vakaan etenemisen. Kunhan ohjaukseen tottuu, on Toyota varsin mukava matka-auto.

Proace liikkuu varsin vaivattomasti kaksilitraisen 180 hevosvoimaisen dieselin voimin. Voimakkaammassa versiossa on kuusiportainen automaattivaihteisto.

Toyota tekee autoja, joita osaa käyttöä ilman ohjekirjan tarkkaa lukemista. Proace Versossakin kaikki nappulat ja toiminnat ovat loogisia ja helposti löydettävissä. Automaatin valitsin on tavallisuudesta poikkeavasti pyöritettävä valintakiekko, mutta selkeä.

Lisää Koillissanomien näköislehdessä.