Mainos

Ku­lu­tus­luo­tot tulisi kil­pai­lut­taa aina - näin vältät turhat maksut

-

Myös vakuutusten tai remonttien kilpailuttaminen on varsin yleistä, mutta kulutusluottojen kohdalla moni kääntyy ensimmäisenä mieleen tulevan pankin puoleen.

Luottovaihtoehdot kannattaa katsastaa uuden lainan nostamisen yhteydessä, mutta myös olemassa olevat lainat tulisi kilpailuttaa säännöllisesti. Lainojen kilpailuttaminen on pieni vaiva, jonka avulla välttyy maksamasta turhia korkoja tai kuluja pankille.

Nykyisten luottojen kilpailuttaminen tuo säästöjä välittömästi

Tiesithän, että sinulla on lakisääteinen oikeus maksaa vakuudeton luotto ennenaikaisesti takaisin joko kokonaan tai osittain?

Kulutusluottomarkkina on Suomessa erittäin kilpailtu, joka näkyy alentuneena korkotasona. Aikaisemmin solmitut luottosopimukset kannattaa siis ehdottomasti päivittää nykypäivän korkotasoa vastaavalle tasolle.

Jos lainoja tai luottokortteja on kaksi tai useampi, niiden yhdistäminen tullee useampaa lainaa edullisemmaksi, sillä suuremmissa lainasummissa korot ovat usein matalampia. Hintavertailu kannattaa kaikensuuruisissa lainoissa, sillä luottojen korot ja kulut vaihtelevat niin pankeittain kuin lainanhakijoittainkin. Myös pankkien luottopäätös- ja hinnoittelumallit muuttuvat tiuhasti, eikä nykyään voi olla etukäteen varma mistä pankista edullisin luotto löytyy.

Kulutusluoton kilpailutus onnistuu tästä suomalaisen Sortterin avulla ilmaiseksi.

Vertaile tarjouksia todellisen vuosikoron avulla

Vertailetko lainavaihtoehtoja pelkän koron perusteella tai oletko ihmetellyt, miksi joku tarjoaa nollakorkoista lainaa? Pelkkä korkoprosentti ei kerro koko totuutta lainan tosiasiallisista kustannuksista, jotka saattavat nousta erilaisten tilinhoitomaksujen tai nostokulujen vuoksi.

Todellinen vuosikorko selkeyttää luoton kokonaiskustannuksia ja helpottaa lainojen vertailtavuutta. Eri lainatarjousten välillä huomattavastikin vaihteleva todellinen vuosikorko ottaa huomioon kaikki luotosta perittävät korot ja maksut sekä lyhennysaikataulun.

Kuluttajansuojalaki edellyttää ilmoittamaan todellisen vuosikoron lainaa hakeville ja sen laskentapa on säädetty laissa. Voit siis vertailla huoletta eri vaihtoehtoja ilman pelkoa jonkin olennaisen tiedon huomiotta jättämisestä.

Kulutusluoton kilpailutus onnistuu alle viidessä minuutissa

Kulutusluoton kilpailuttaminen ja lainojen vertailu on nopeaa ja vaivatonta siihen erikoistuneen palvelun avulla. Sortterin kautta saat henkilökohtaiset lainatarjoukset kymmeniltä pankeilta ja rahoituslaitoksilta täysin ilmaiseksi.

Jokaisen tarjouksen kulut ilmoitetaan sinulle selkeästi ilman pieniä printtejä, jolloin edullisimman lainan valinta on helppoa.

Hakemuksen täyttämiseen kuluu keskimäärin vain 4 minuuttia 40 sekuntia ja sopivan tarjouksen hyväksyminen sujuu niin ikään Sortterin kautta. Hyödynnä nyt voimassa oleva korkokampanja tästä – ja saat kulutusluotosta kuukauden korot pois, kun kilpailutat sen Sortterin avulla.


Lue myös lainavertailun tuomista säästömahdollisuuksista.