Kun aurinko sei­sah­taa, paukaa Rukalta tekno

-

Juhannuksena 20. kesäkuuta alkaen järjestetään Rukalla kolmipäiväinen teknomusiikin ja taiteen festivaali. Solstice tapahtuu ensi kertaa. Esiintyjälistä on vakuuttava. Festivaali kokoaa Rukan ainutlaatuisen luonnon äärelle 30 kotimaisen ja kansainvälisen artistin musiikkiohjelmiston sekä kattavan monitaideohjelmiston.

Festivaalin ohjelma edustaa Suomen ajankohtaisimpia vaihtoehto- ja klubimusiikin huippuja sekä kiinnostavimpia kansainvälisiä nimiä.

Tanskalainen Mama Snake on yksi tämän hetken kiehtovimmista DJ:stä, jonka nopeatempoisiin setteihin sisältyy niin elektroa, teknoa, kuin psykedeelistä tranceakin. D. Tiffany on kanadalainen tuottaja ja DJ, jonka oma tuotanto koostuu 90-lukulaista estetiikkaa hyödyntävästä ambient-teknosta, elektrosta, acidista ja breakbeatista. Chileläinen Shanti Celeste tunnetaan muun muassa bristolilaiselta Idle Hands -labelilta. Shanti Celesten musiikissa tunnuksenomaista ovat vastustamattoman raikkaat melodiat, mutta artistin repertuaariin kuuluu myös voimakas tekno ja elektro.

Suomalaisista tekijöistä esiintymässä nähdään legendaarisen Kaiku-klubin promoottori Lauri Soini, joka on jo vuosien ajan ollut merkittävä vaikuttaja klubimusiikin kentällä. Kansainvälistäkin suosiota nauttivan Kristiina Männikön tumman energisissä seteissä voi kuulla italoa, EBM:ää ja housea. Myös Sansibar on muodostunut tutuksi kasvoksi helsinkiläisillä klubeilla DJ- ja live-seteillään, joita on kuultu myös mm. Malmön Intonal Festivaaleilla, Pietarissa sekä tietenkin kotikentän Flow Festivaaleilla. Monilahjakkuuden erityisosaamiseen kuuluu modernia soundia ja retrotunnelmointia yhdistelevä elektro.

Festivaalin monitaideohjelma koostuu nuorista nousevista taiteilijoista, ja alueelle luotuihin teoksiin lukeutuu esimerkiksi immersiivisiä veistoksia ja interaktiivisia valo- ja puuinstallaatioita. Ensimmäisellä Solstice Festivalilla nähdään Caracara Collective, Irene Suosalo, Jenny Koivukoski, Nikolo & Santeri, Matti Vilho and Sini Henttu.

Tutustu festivaalin koko ohjelmistoon ja artisteihin täällä.

Työryhmän jäsenten aikaisempia projekteja ovat olleet muun muassa kansainvälistä mediahuomiota saavuttanut Post Bar -klubi, sekä palkittu tuotantoyhtiö Veli Creative. Työryhmä on myös Raaseporin linnassa järjestetyn ja kolminkertaisesti loppuunmyydyn Retriitti-klubimusiikkitapahtuman takana. Solstice Festival tekee tiiviisti yhteistyötä paikallisen Ruka-Kuusamon matkailu ry kanssa.

Festivaalin liput ovat myynnissä Tiketissä ja Resident Advisorissa. Majoitukset ja matkat voi ostaa festivaalin kotisivuilta.

Musiikkiohjelma

Torstai 20.6.2019

Buttechno: LIVE (RU), Running: LIVE, Sansibar & Linda Lazarov, Denzel & J.Lindroos

Perjantai 21.6.2019

Better Things to Do, Celestial Trax: LIVE, DJ Aleksi & DJ Jese, D. Tiffany (CA), Elias Gould & Liquid Sky: LIVE, Emma Valtonen, Hanna Ojanen, Olli Koponen & Yu Chuan, Sebastian Holm, Shanti Celeste, Skooge Records, Spekki Webu (NL)

Lauantai 22.6.2019

Antti Salonen, DJ Rubio: LIVE, DJ Nobu (JP), Огни: LIVE, Emma DJ (FR), Kristiina Männikkö & Tero Männikkö, Lara Silva, Lauri Soini, Mama Snake (DK), Marju, Miro-Benji, Onni Boi: LIVE, Post Bar Posse, RAD: LIVE

Tutustu tapahtumaan:

Http: www.solsticefestival.fi

Facebook: www.facebook.com/solstice417

Instagram: www.instagram.com/solstice.festival

YouTube: https://bit.ly/2I06UD1

Ruka: www.ruka.fi/kesa

Liput:

Http: www.solsticefestival.fi#tickets

Tiketti: www.tiketti.fi/solsticefestival

Resident Advisor: www.residentadvisor.net/events/1200453

Majoitus:

www.solsticefestival.fi/#accommodation