"Kun ty­töil­le on oma jouk­kue, se ma­dal­taa osal­lis­tu­mis­kyn­nys­tä" – PaKa etsii seu­ra­oh­jaa­jaa ke­hit­tä­mään tyt­tö­kiek­koa ja hou­kut­te­le­maan lisää nuoria lajin pariin

Pallo-Karhujen jääkiekkojaosto etsii uutta osa-aikaista seuraohjaajaa määräaikaiseen työsuhteeseen kaudelle 2019-2020. Seuran varapuheenjohtajan Raimo Lohilahden mukaan vielä ei ole ollut hakijoita, mutta hän on hyvillään, että seuran aiempi junioripäällikkö Ari Ohtamaa ehti edellisen kauden aikana tehdä ison pohjatyön seuran hyväksi.

Tavoitteena on saada seuralle lisää jääkiekkoharrastajia ja tutustujia lajiin. Toiminnan painopisteenä ovat päiväkoti- ja iltapäiväkerholaiset sekä koulut, joten seuraohjaajalta toivotaan kokemusta lasten kanssa työskentelystä. Haittaa ei ole lajituntemuksesta tai siitä, että ymmärtää jääkiekkoa pelinä. Oma urheilu- ja kiekkotausta on eduksi.

Pallo-Karhut haluavat kehittää myös tyttökiekkoa, sillä naiskiekko on Lohilahden mukaan kovassa huudossa ja Suomessa ollaan lajin parhaimmistoa. Kuusamossakin mimmikiekkojoukkue pelaa sarjaa.

 Tyttöjä on aina kulkenut paljon tutustumassa. Osa jää joukkueisiin ja osa on edennyt aika pitkällekin. Haluamme tarjota tällaista vaihtoehtoa. Kun tytöille on oma joukkue, se madaltaa osallistumiskynnystä, Lohilahti sanoo.

Lue juttu näköislehdestä 8.7.2019.